Заправка до борщу з буряком

| 31.12.2018

Борщова заправка з буряка і капусти на зиму

Дуже зручно в зимову пору року під рукою мати баночку борщовий заправки, приготовану з буряка і капусти. Багато господинь навчилися робити подібне блюдо в домашніх умовах. Дивного тут нічого немає, адже готується така заправка швидко, особливих знань не вимагає, а смак виходить відмінним!

Щоб отримати близько п’яти літрів заправки, потрібно взяти близько двох кілограмів червоного буряка. Чудово підійдуть сорти бордо, циліндра. Будуть потрібні також 700 грамів свіжої моркви і стільки ж ріпчастої цибулі і солодкого перцю, качан капусти загальною масою близько трьох кілограмів, кілограм стиглих, а краще перестиглих томатів, сто грамів коренів петрушки. Солі і цукру достатньо взяти по півтори ложки. Не забудьте про кілька лаврових листів, пару гілочок зелені петрушки, 7 штук чорного перцю. Соняшникової олії візьміть близько 300 грамів і півсклянки звичайного 9% -го оцту.

Приготування страви починають з того, що помідори миють, викладають у друшляк і обдають окропом. Шкірочка після цього повинна скрутитися, її потрібно акуратно зняти. Самі томати ріжуть невеликими кубиками.

Буряк миють, чистять і нарізають тонкою соломкою. Її викладають в розпечене масло і починають обсмажувати. Через п’ятнадцять хвилин буряк буде готова, до готовності її доводять під закритою кришкою на слабкому вогні.

Всі інші овочі миють і чистять, після нарізають соломкою. Капусту просто шаткують, намагаючись нарізати максимально тонко. Коли всі овочі готові, їх викладають в казан, у якому обсмажувалася буряк і продовжують томити овочеву масу на повільному вогні.

Овочі повинні протоміться рівномірно і ні в якому разі вони не повинні пригоріти, тому слід їх періодично помішувати, бажано використовувати для цього дерев’яну лопатку.

Щоб всі овочі дійшли до готовності, потрібно гасити їх не менше півгодини. Після в загальну масу опустити зелень, сіль, цукор і спеції і продовжити гасіння ще близько десяти хвилин. Спробуйте блюдо, якщо ви вважаєте, що воно вже готове, то додайте в нього оцет і продовжите варіння близько п’яти хвилин.

Розфасовують заправку тільки по стерилізованим банкам. Розклавши блюдо в гарячому вигляді, його необхідно відразу ж закрити під залізні кришки. Остигати ставлять вниз дном, попередньо закутавши ковдрою або старої курткою. Коли банки повністю охолонуть (приблизно через добу), заправку прибирають на зберігання в льох.

Наявність такої заправки взимку значно полегшує приготування борщу. Її досить покласти в бульйон, де вариться картопля і все — борщ готовий!

Источник: dieeta.ru

Борщова заправка на зиму з буряком – рецепти приготування, відео

Серед перших страв борщ – усьому голова, бо жоден суп не зрівняється з ним по насиченому смаку. Однак процедура приготування «царського страви» займає чимало часу, половину якого доводиться витратити на підготовку овочів. Борщова заправка на зиму з буряком не один раз виручить господинь. Вона дозволить зменшити час готування в два рази, а борщ збереже всі свої смакові якості.

Унікальність заправки полягає ще й у тому, що вона дуже схожа на салат. Хрустка буряк з солодкими помідорами з легкістю замінить вінегрет. Відкривши взимку баночку такої смакоти, її можна використовувати як гарнір до будь-якої каші або пюре.

Соковиті овочі під час гасіння пускають достатньо соку, тому воду в заправку не додають. Що стосується спецій, часник, перець та інші прянощі кладуть безпосередньо в борщ, якщо за рецептом їх немає в заправці.

Борщова заправка

Для приготування 2 л борщової заправки на зиму з буряком і оцтом знадобиться:

  • за 0,5 кг лучка і морквини;
  • 0,4 кг перцю (солодкого) та томатів;
  • буряк – 1 кг

  1. Цибуля порізати кубиками (якщо велика цибулина, або півкільцями – дрібні і середні овочі).
  2. Моркву помити, овочерізкою зняти шкірку і натерти на тертці.

Якщо є час і бажання, буряк можна тонко порізати соломкою. Однак коштувати врахувати, що в такому випадку час готування слід трохи збільшити (хвилин на 10).

Всі порізані овочі викласти в казан, в якому вони будуть готуватися, і прийшов час зайнятися маринадом. В окремій мисочці змішати 3 ст. л. солі і 1 ст. л. цукру. Додати оцет (40 мл) і масло (70 мл).

Вилити розчин у загальний казан до нарізаних овочів і добре перемішати. Поставити на плиту і нагрівати на середньому вогні, не доводячи до кипіння, 20 хвилин. За цей час овочі просочаться маринадом.

Через 20 хвилин, коли виділиться достатньо соку, довести соус до кипіння. Зменшити вогонь і томити ще стільки ж на повільному вогні під закритою кришкою.

Якщо по закінченні вказаного часу овочі (особливо буряк), ще будуть тверді, варити заправку до їх повної готовності.

Поки заготівля нудитися, простерилізувати баночки. Зручно використовувати ємкості з об’ємом в півлітра, проте при наявності великої родини підійдуть і літрові. Металеві кришки прокип’ятити 10 хвилин.

Готову борщову заправку на зиму з буряком розкласти по банках і закатати. Поставити на доріжку догори дном, а зверху накрити теплою ковдрою.

Коли заготовка повністю охолоне, можна винести її на зберігання в льох.

Заправка для борщу без оцту і лука

Характерну кислинку, яку додає борщу доданий в заправку оцет, люблять не всі. Цей рецепт заправки для борщу на зиму з буряка не містить кислоти. До того ж у неї виходить особливий смак, оскільки буряк і морква попередньо обсмажують в олії.

  • помідори і буряк – по 1,5 кг;
  • морква і перець (солодкий) за 1 кг;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • сіль – 4 ст. л.;
  • масло — 250 г;
  • 3 лаврушки;
  • 3 гвоздички;
  • перець мелений за смаком.

Покрокове приготування бурякової заправки на зиму:

  1. Помідори пропустити через соковижималку.
  2. Вилити сік у каструлю і 20 хвилин прокип’ятити, додавши спеції, сіль і цукор. Періодично знімати пінку.
  3. Очищений солодкий перець подрібнити в блендері або перекрутити на м’ясорубці. Додати масу в томатний сік в кінці приготування і прокип’ятити кілька хвилин.
  4. Поки томатний сік готуватися, моркву натерти на тертці і обсмажити в олії.
  5. Буряк також натерти і обсмажити до м’якості.
  6. Додати обсмажені овочі до готового томатного соку. Уварювати до тих пір, поки заправка не придбає бажану консистенцію.
  7. Розлити по банках і закатати.

Борщові приправа з томатною пастою

Заправка-пюре без буряка

Крім заготовок, в склад яких входить практично весь овочевий набір для борщу, часто роблять універсальні заправки без буряка. Рецепти борщової заправки на зиму без буряка мають кілька варіантів, що відрізняються як способом переробки овочів, так і їх асортиментом. Деякі передбачають термообробку, а в деяких рецептах овочі пересипаються сіллю і як би маринуються. Такі заправки можна додавати в різноманітні супи. А якщо потрібно приготувати борщ – використовують свіжу буряк.

Отже, щоб законсервувати 7 л заправки без буряка, знадобляться:

  • томати – 8 кг;
  • перець (червоного або зеленого кольору) – 2 кг;
  • 3-4 зубчики часнику для запаху;
  • лаврушка – 7 маленьких листочків;
  • перець горошком – по 14 шт. чорного і запашного.

Першим ділом слід простерилізувати банки, а кришки для закачування – прокип’ятити.

Далі готуємо заправку:

  1. Перець помити, розрізати на дві частини, видалити плодоніжку і вибрати насіння. Перекрутити в м’ясорубці.
  2. З томатів зробити сік за допомогою соковижималки.
  3. Часник крупно порізати ножем, щоб вийшло 7 шматочків.
  4. Вилити обидві суміші у велику каструлю ємністю близько 8 літрів. Коли закипить, зібрати пінку і проварити на середньому вогні близько 15 хвилин.
  5. У кожну стерилізовану баночку покласти на дно два шматочки часнику, по 2 горошини кожного перцю і 1 лаврушку.
  6. Розлити заправку по ємностях, закатати і укутати.

Заправка з засолених овочів

У цьому варіанті приготування заправки для борщу на зиму без буряка овочі не проварюються, а пересипаються сіллю. Завдяки цьому вони залишаються свіжими і зберігають всі свої вітаміни.

Для заготівлі чотирьох баночок заправки ємністю півлітра буде потрібно 300 г зелені (петрушки та кропу), а також наступні інгредієнти у кількості 500 м:

  1. Перець порізати соломкою.
  2. Морквину очистити від шкірки і натерти.
  3. Цибуля дрібно порізати кубиками.
  4. Помідори обдати окропом, видалити шкірку і нарізати дрібними кубиками.
  5. Зелень порубати ножем.
  6. Скласти всі інгредієнти у великій таз, пересипати сіллю і руками переворошить. Залишити заготовку на 15 хвилин, щоб овочі пустили сік.
  7. Викласти заправку в скляні ємності і закрити капроновими кришками.

Зберігати заправку з засолених овочів слід в холодильнику.

Ніхто не буде заперечувати, що приготовлена своїми руками борщова заправка на зиму з буряком або без неї, набагато корисніше овочів, які продаються взимку на ринку або в магазині. А якщо ще є можливість використовувати для загортання овочі зі свого городу, такий шедевр вже точно не купити в магазині. За допомогою однієї баночки апетитний, ароматний і корисний борщ буде готовий максимум за 40 хвилин. Економте свій час, але не економте на здоров’ї. Всім приємного апетиту!

Оригінальний рецепт борщової заправки з часником — відео

Читайте також: Пюре з ніжною гарбуза – кращі заготовки на зиму

Источник: fainadacha.pp.ua

Заправка до борщу з буряка

Заправка для борщу — це просто палочка-виручалочка для господині. Варто трохи попрацювати в сезон дозрівання овочів і заготовити кілька баночок такий простий і корисною заготовки. І тоді взимку у вас не буде проблем швидко організувати смачний обід або вечерю для своєї сім’ї на швидку руку.

Величезний плюс такої заготовки в тому, що можна використовувати некондиційні продукти. Викладаю свій перевірений покроковий рецепт, яким користуюся щороку. Докладні фото процесу приготування зроблять його ще більш простим в розумінні і легким у приготуванні.

Як зробити заправку для борщу на зиму

Отже, нам знадобиться буряк, морква, цибуля, солодкий перець і помідори.

Насамперед займемося цибулею і морквою, зробимо зажарку. Лук (250 грам) очистимо і поріжемо кубиком.

Викладемо його на сковороду з додаванням 50 мілілітрів рослинного масла і обсмажити до легкої напівпрозорої на великому вогні.

Далі, до цибулі додамо 600 грам моркви, вичищеною і натертої через крупну тертку.

Обсмажити разом цибулю і моркву до того моменту, поки морква вся не просочені маслом і не змінить свій колір на жовто-оранжевий.

Можна, звичайно, не морочитися з обсмажуванням цибулі та моркви і просто згасити їх відразу з усіма овочами. Але, я ніколи не обходжу стороною цей етап приготування.

Поки готується зажарка займемося іншими овочами.

Буряк — 1,2 кілограма. Моєму її і очищаємо шкірку. Трьом на крупній тертці.

Можна, звичайно, нарізати дрібною соломкою, але це занадто утомливо.

Перець солодкий (300 грам) вимиємо і зріжемо плодоніжки. Далі, разрежем кожен стручок навпіл, видалимо прожилки і насіння. Наріжемо перець кубиком.

Помідори — 600 грам. Моєму їх, розрізаємо навпіл, вирізаємо плодоніжки. Потім, нарізаємо помідори довільними шматочками.

Тепер з’єднуємо всі овочі і зажарку.

Додаємо 120 грам (6 столових ложок з гіркою) цукру, 60 грам (2 столових ложки з гіркою) солі, 100 грам рослинного масла (загальний обсяг рослинного масла в заготівлі 150 мілілітрів, 50 мілілітрів ми вже використовували при обсмажуванні цибулі і моркви), 60 грам 9% оцту.

Перемішаємо все гарненько і дамо настоятися хвилин 20.

Потрібно щоб овочі пустили сік. У мене все овочі соковиті, щойно з грядки, тому моєї заправці хвалило 10 хвилин. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і тушкуємо овочі 40 хвилин періодично помішуючи.

Ближче до завершення часу варіння, стерилізуємо банки і кришки. Розкладаємо гарячу заправку для борщу з буряком по банкам і залишилося тільки відразу ж закрити і закрутити її кришками.

Додатково стерилізувати заготовку не потрібно, але щоб підтримати максимальну температуру в банках якомога довше, укутати їх теплим рушником на добу. Вихід заготовки — 7 півлітрових баночок.

З такою дуже смачною заправкою зварити ароматний борщ взимку — справа п’яти хвилин. Потрібно тільки в м’ясному бульйоні відварити капусту, картоплю і за 5 хвилин до закінчення варіння додати вміст баночки. Ну, а якщо варите вегетаріанський або пісний борщ, то приготувати його ще простіше і часу для варіння потрібно ще менше. Одним словом, закрити на зиму смачну заправку для борщу з буряком — справа варта.

Як приготувати буряк на зиму для борщу

Готувати влітку улюблене перша страва просто, адже лавки магазинів переповнені усіма необхідними для його приготування свіжими овочами. Щоб розумно розпорядитися врожаєм (і користь овочів зберегти, і смачна страва приготувати), необхідно зробити заготовку — буряк на зиму для борщу. Такий варіант заготовки коренеплоду — практичний, він економить час приготування борщу в зимовий період, і дозволяє зберегти максимум корисних властивостей плода.

Зробивши ще влітку заготовку з буряка для борщу, взимку ви швидко з ним впораєтеся. Замість звичних 1-1,5 годин готування, у вас піде не більше 20-25 хвилин. Борщова заправка буває різною, вона може включати до свого складу кілька основних інгредієнтів борщу, а може складатися з усіх необхідних продуктів.

Перший рецепт заправки з буряка на зиму буде саме «повномасштабним». У його складі не буде, хіба що картоплі.

Заправка для борщу з буряка на зиму

  • Капуста — 2 кг + —
  • Морква — 1 кг + —
  • Буряк — 3 кг + —
  • Помідори свіжі — 1 кг + —
  • Сіль — 3-4 ст.л. + —
  • Цибуля ріпчаста — 1 кг + —
  • Оцет столовий 9% — 200 г + —
  • Болгарський перець — 500 г + —
  • Рослинна олія — ​​250 мл + —
  • Цукор-пісок білий — 250 г + —

Приготування домашньої заправки для борщу

  1. Цибуля, томати, перець миємо, чистимо, дрібно нарізаємо.
  2. Капусту шаткуємо.
  3. Буряк і моркву окремо натираємо на крупній тертці. Якщо у вас є кухонний комбайн, довірте цей трудомісткий процес йому. Це займе набагато менше часу.
  4. Беремо для гасіння овочів об’ємну каструлю, розраховану на 8 л. У разі відсутності великої місткості — зробіть 2 підходи до гасіння.
  5. Складаємо нарізку в каструлю. Порядок складання довільний, проте буряк рекомендується додавати останньої.
  6. Перемішуємо інгредієнти, тушкуємо борщову заправку 20 хвилин. У процесі приготування блюдо потрібно часто заважати.
  7. Гарячий борщівник розкладаємо по банках, закупорюють їх кришками, обмотуємо ковдрою або щільним рушником. Стояти укутаними банки повинні до повного охолодження. Зберігаємо борщову буряк в прохолодному місці: холодильник, підвал, комора.

Виходячи з кількості інгредієнтів вищеописаного складу — у вас вийде 7 літрових банок заправки для борщу. Таким запасом ви зможете користуватися досить довго.

Буряк на зиму для борщу без оцту

Тим, хто не любить різкий запах оцтової есенції, можна запропонувати відмінний легкий рецепт заготовки з буряка для борщу без оцту. Відрізняється рецепт також відсутністю капусти і наявністю великої кількості свіжої зелені. Час приготування такого борщівника — 1 год 10 хв.

  • Болгарський перець — 3 кг;
  • Буряк — 3 кг;
  • Помідори — 2 кг;
  • Сіль за смаком;
  • Морква — 2 кг;
  • Корінь петрушки — за смаком;
  • Зелень кропу, селери, петрушки — за смаком.

Як приготувати зимову заправку «буряк для борщу»

  1. Очищені томати перекручуємо в м’ясорубці.
  2. Перець ріжемо тонкою соломкою.
  3. Моркву, корінь петрушки, а також буряк трьом на крупній тертці.
  4. Зелень кропу і петрушки дрібно нарізаємо.
  5. Подрібнені помідори пересипаємо у велику каструлю, ставимо її на помірний вогонь, гасимо овочі 7-10 хвилин.
  6. Після цього в каструлю додаємо буряк, подрібнені коріння, сіль, морква. Наостанок кладемо в борщівник рубану зелень, тушкуємо блюдо ще чверть години.
  7. У гарячому вигляді заправку з буряком розкладаємо по стерилізованим ємностей, закриваємо їх кришками, перевертаємо шийкою вниз, вкутуємо ковдрою, на час залишаємо остигати. Після — прибираємо на зберігання в холодильник або в будь-яке інше місце з низькими температурними показниками.

Крім зелені, в зимову заготовку з буряка можна додати спеції, наприклад, стручок гіркого перцю, хрін, чорний мелений перець або базилік. Свіжі помідори, при бажанні, легко замінюються томатною пастою. Якщо у вас заправка для борщу буде заготовлена ​​ще влітку, то взимку вам залишиться зробити всього пару-трійку простих кулінарних кроків.

Як приготувати борщ з буряком з борщовий заправки

Коли настане зима — можна з легкістю почати спустошувати свої засіки. І як тільки ваші домочадці зажадають справжнього літнього борщу з натуральним бордовим кольором і неймовірно стійким приємним ароматом — з гордістю діставайте свої зимові заготовки з буряка.

Зробити на їх основі борщ більш, ніж просто, все, що знадобиться зробити — це:

  • в киплячий бульйон (в разі приготування пісного борщу використовуйте воду) кладіть нарізану картоплю (100 г);
  • потім додайте 150 г подрібненої капусти (але лише в тому випадку, якщо її немає в заготівлі) і проваріть все хвилин 15-20, до повного приготування овочів;
  • коли овочі зваряться — додайте в бульйон +/- 0,5 кг заготовленого борщівника (орієнтуйтеся на свій смак), доведіть все до кипіння, а потім проваріть блюдо 10-12 хвилин на середньому вогні.

Перед подачею на стіл, борщ з буряком розбавляємо сметаною. Якщо ви не поклали зелень в саму заправку, то можете додати в тарілку з борщем трохи кропу або петрушки. З білим хлібом, шматочком часнику, сала або перцю борщик просто випарується зі столу за лічені хвилини.

Заготовлювати на зиму можна не тільки окремі овочі, але і ціле блюдо. Якщо ви любите борщ і їсте його досить часто, тоді спробуйте заготовити на зиму не заправку, а сам борщ. Відкрита в зимові холоди банку з ароматним борщем зі свіжих літніх овочів відразу нагадає вам про минулих днями літа і дозволить збагатити свій організм цілим комплексом «закритих» в банку вітамінів.

  • Морква — 1 кг;
  • Лимонна кислота — 1 ч. Л .;
  • Капуста — 1 кг;
  • Цукор — 2 ст. л .;
  • Лук — 0,5 кг;
  • Сіль — 2 ст. л .;
  • Буряк — 1 кг;
  • Рослинна олія — ​​за смаком;
  • Помідори — 1 кг.

Приготування борщу з буряком

  1. Очищаємо овочі, моєму, подрібнюємо:
  • буряк трьом на крупній тертці;
  • томати ріжемо кубиками або ж часточками;
  • капусту нарізаємо соломкою;
  • морква подрібнюємо за допомогою великої терки;
  • ріпчаста цибуля ріжемо півкільцями або кубиками.
  1. Нарізані овочі перемішуємо, додаємо до них цукор, сіль, рослинне масло, лимонну кислоту.
  2. Каструлю з вмістом ставимо на вогонь, доводимо масу до кипіння, варимо борщ на помірному вогні приблизно 40 хвилин. Періодично блюдо помішувати.
  3. Банки для закрутки ретельно промиваємо, стерилізуємо будь-яким зручним способом.
  4. Зварений продукт в гарячому вигляді розливаємо по стерилізованим ємностей, закочує їх, охолоджуємо, прибираємо на зберігання. Борщ з буряка на зиму готовий.

Буряк на зиму для борщу заготовлюється дуже просто. Вибирайте будь-який рецепт на свій розсуд і готуйте улюблену заправку так, як вам подобається. Взимку ваші заготовки виявляться просто незамінними і стануть вам справжніми помічниками на кухні. З ними готувати улюблений борщ в холоди ви будете набагато частіше.

Підписка на портал «Твій Кухарчук»

Для отримання нових матеріалів (постів, статей, безкоштовних інфопродуктов) вкажіть своє ім’я і електронну пошту

Сподобався рецепт? Поділися з друзями:

Борщ — улюблений суп! Просто найсмачніший! Заправки на будь-який смак, хоча я вважаю за краще готувати без заправок, але чому б і ні — це прискорює процес готування

Залишити коментар Скасувати відповідь

Отримувати на пошту рецепти від кухарчука

Ми регулярно публікуємо нові цікаві рецепти. А активно поповнюється команда авторів, балує наш сайт запаморочливими фоторецепти.

Залишайтеся на зв’язку, і ваше меню стане незабутнім!

Источник: permgp3.ru

Заправка для борщу із буряка на зиму – покроковий рецепт

  • Заправка для борщу із буряка на зиму
  • Буряки на зиму для борщу без оцту
  • Як приготувати борщ з буряком борщової заправки
  • Борщ з буряком на зиму

Готувати влітку улюблене перше блюдо просто, адже лавки магазинів переповнені всіма необхідними для його

Зробивши ще влітку заготовку з буряків для борщу, взимку ви швидко з ним дасте ради. Замість звичних 1-1,5 годин готування, у вас піде не більше 20-25 хвилин. Борщова заправка буває різною, вона може включати у свій склад кілька основних інгредієнтів борщу, а може складатися з усіх необхідних продуктів.

Перший рецепт заправки з буряка на зиму буде саме «повномасштабних». В його складі не буде, хіба що картоплі.

Заправка для борщу із буряка на зиму

Інгредієнти

  • Капуста — 2 кг+-
  • Морква — 1 кг+-
  • Буряк — 3 кг+-
  • Помідори свіжі — 1 кг+-
  • Сіль — 3-4 ст. л.+-
  • Цибуля ріпчаста — 1 кг+-
  • Оцет столовий 9% — 200 г+-
  • Болгарський перець — 500 г+-
  • Рослинне масло — 250 мл+-
  • Цукор-пісок білий — 250 г+-

Приготування домашньої заправки для борщу

Виходячи з кількості інгредієнтів вищеописаного складу – у вас вийде 7 літрових банок заправки для борщу. Таким запасом ви зможете користуватися досить довго.

Буряки на зиму для борщу без оцту

Тим, хто не любить різкий запах оцтової есенції, можна запропонувати відмінний легкий рецепт заготівлі з буряків для борщу без оцту. Відрізняється рецепт також відсутністю капусти і наявністю великої кількості свіжої зелені. Час приготування такого борщівника – 1 год 10 хв.

Інгредієнти

  • Болгарський перець – 3 кг;
  • Буряк – 3 кг;
  • Помідори – 2 кг;
  • Сіль – за смаком;
  • Морква – 2 кг;
  • Корінь петрушки — за смаком;
  • Зелень кропу, селери, петрушки – за смаком.

Як приготувати зимову заправку «буряк для борщу»

Крім зелені, в зимову заготовку з буряка можна додати спеції, наприклад, стручок гіркого перцю, хрін, чорний мелений перець або базилік. Свіжі помідори, при бажанні, легко замінюються томатною пастою. Якщо у вас заправка для борщу буде заготовлена ще влітку, то взимку вам залишиться зробити всього пару-трійку простих кулінарних кроків.

Як приготувати борщ з буряком борщової заправки

Коли настане зима – можна з легкістю почати спустошувати свої засіки. І як тільки ваші домочадці потребуватимуть справжнього літнього борщу з натуральним бордовим кольором і надзвичайно стійким приємним ароматом – з гордістю діставайте свої зимові заготовки з буряка.

Зробити на їх основі борщ більше, ніж просто, все, що потрібно зробити – це:

  • у киплячий бульйон (у разі приготування пісного борщу використовуйте воду) кладіть нарізану картоплю (100 г);
  • потім додайте 150 г подрібненої капусти (але лише в тому випадку, якщо її немає у заготівлі) і проваріть все 15-20 хвилин, до повного приготування овочів;
  • коли овочі зваряться – додайте в бульйон +/- 0,5 кг заготовленого борщівника (орієнтуйтеся на свій смак), доведіть все до кипіння, а потім проваріть блюдо 10-12 хвилин на середньому вогні.

Перед подачею на стіл, борщ з буряком розбавляємо сметаною. Якщо ви не поклали зелень в саму заправку, то можете додати в тарілку з борщем трохи кропу або петрушки. З білим хлібом, шматочком часнику, сала або перцю борщик просто випарується зі столу за лічені хвилини.

Борщ з буряком на зиму

Заготовлювати на зиму можна не тільки окремі овочі, але і ціле блюдо. Якщо ви любите борщ та їсте його досить часто, тоді спробуйте заготовити на зиму не заправку, а сам борщ. Відкрита в зимові холоди банку з запашним борщем зі свіжих літніх овочів відразу нагадає вам про тих днинки літа і дозволить збагатити свій організм цілим комплексом «закритих» в банку вітамінів.

Інгредієнти

  • Морква – 1 кг;
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.;
  • Капуста – 1 кг;
  • Цукор – 2 ст. л.;
  • Цибуля – 0,5 кг;
  • Сіль – 2 ст. л.;
  • Буряк – 1 кг;
  • Рослинна олія – за смаком;
  • Помідори – 1 кг

Приготування борщу з буряками

Буряки на зиму для борщу заготовлюється дуже просто. Вибирайте будь-який рецепт на свій розсуд і готуйте улюблену заправку так, як вам подобається. Взимку ваші заготовки виявляться просто незамінними і стануть вам справжніми помічниками на кухні. З ними готувати улюблений борщ в холоди ви будете набагато частіше.

Источник: poradum.com