Заправка до борщу на зиму з буряком

| 12.11.2018

Як робити заправку для борщу на зиму

Борщ є шалено смачним, ароматним і наваристим традиційно українською стравою, смаком якого не проти насолодитися як дорослі, так і діти.

Буряк — той інгредієнт в складі борщу, який надає йому ні з чим незрівняний яскравий бордовий колір, завдяки якому його цінують у всіх світових країнах. Тарілочка гарячого м`ясного борщу на обід — що може бути краще?

Якщо ви бажаєте в студені зимові дні балувати своїх домашніх смачним і ароматним блюдом, то доведеться запастися заправкою для борщу про запас.

Заправка для борщу на зиму: кращі рецепти

Щоб приготувати ароматне перша страва, треба обов`язково мати в наявності бурякову заправку для борщу на зиму. Для приготування рекомендується брати лише стиглі овочі зі свого городу, які по користі не можна порівняти з магазинними.

Крім того, взимку ви зможете істотно заощадити час на приготуванні борщу.

Список необхідних продуктів:

  • Перезрілі помідори — 1 кг;
  • 1,5 кг буряка;
  • 0,5 кг ріпчастої цибулі;
  • 500 г моркви;
  • 1 склянка олії;
  • 2 ложки оцту;
  • 1 ст. ложка солі.

У процесі приготування заправки для борщу на зиму з буряка віддавайте перевагу стиглим м`ясистим помідорам, завдяки яким у вас вийде густа і апетитна закуска. З вищевказаної кількості інгредієнтів можливо приготувати 3 літри заправки з буряком.

  1. Овочі ретельно вимойте-
  2. Цибуля ріпчаста нарубати ножем дрібно
  3. Морквину і буряк необхідно натерти на терке-
  4. Помідори подрібнюємо, можна за допомогою м`ясорубки.

Візьміть на замітку! У разі подрібнення овочів в блендері у вас вийде найсмачніше буряковий соус, який можна додати і в борщ. Або можна скористатися м`ясорубкою.

Отже, приступаємо до варінні заправки для борщу:

  1. У глибоку ємність кладемо нарубані овочі, солимо, додаємо 1 ст. ложку оцту і масло. Масло вибирати, спираючись на власні смакові пристрасті. Тут все на любителя: кому-то подобається кукурудзяна, кому-то оливкова, а комусь звичайне нерафінірованное-
  2. Поставити каструлю на середній вогонь, і, періодично помішуючи, варити протягом 40 хвилин-
  3. На закінчення влити в суміш 1 ст. ложку оцту і звести вогонь на мінімальний рівень-
  4. Гарячу заправку розлити по чистим стерилізованим банкам, закатати. Досвідчені кулінари радять при цьому не знімати каструлю з вогню, нехай заправка повільно кипить. Слідкуйте за тим, щоб вариво не підгоріло.

З капустою

Здогадайтеся, який овоч є основою для будь-якого борщу? Звичайно ж, це білокачанна капуста, вирощена на власному городі.

З капустою заправка стає в рази смачніше і вишуканіше. Доведеться докласти чимало зусиль і праці в процесі приготування, щоб догодити своїм домочадцям, однак це того варто.

Що ж потрібно для приготування заправки для борщу на зиму з капустою? На 10 півлітрових баночок нам знадобиться:

  • Качан капусти — 2 кг;
  • 900 грам ріпчастої цибулі;
  • Буряк — 3 кг;
  • Цукор — 2 ст. ложки;
  • Морквина — 1 кг;
  • 1 стакан рослинного масла;
  • Сіль — 2,5 ст. ложки;
  • Оцтова кислота — склянки;
  • Кілька горошин перцю, лавровий лист.

Промити буряк і морква, зняти з неї шкірку. Далі натираємо їх на крупній тертці.

Після капусту потрібно нашаткувати, цибулю дрібно нарізати.

Нарубані овочі перекладаємо в ємність невеликих розмірів і ставимо на вогонь. Чекаємо, доки ароматна заправка для борщу не почне кипіти і булькати.

Не забувайте періодично помішувати майбутню заготовку. Після того, як вона закипить, додаємо оцтову кислоту, сіль, перець і лавровий лист. Час варіння відніме у вас не більше 1 години.

Після гарячу заправку для борщу з капустою розлити по стерильним банкам, накрити кришками і закатати.

Зберігання можливо при кімнатній температурі, проте ідеальні умови створені в підвалі або коморі.

Готова заправка з капустою привнесе взимку краплю користі і вишуканості в ваше повсякденне блюдо і зробить його більш ароматним.

без буряка

Цікавість у багатьох господинь викликає рецепт заправки для борщу на зиму без буряка. У чому ж полягає привабливість цієї заправки? Благородний колір, густа консистенція, відмінний смак — і це далеко ще не весь перелік переваг, а головне — до складу заготовки взагалі не входить оцет!

Щоб приготувати 7 літрів заправки без буряка треба використовувати:

  • Томати — 8 кг;
  • Перець запашний горошком — 10 шт;
  • Часник — 3 зубчики;
  • Перець болгарський — 2 кг;
  • Лавровий лист — 4 шт.

У чому суть приготування даної заправки для борщу?

  1. Перед тим, як приступити до приготування, ретельно вимийте кришки банки. Простерилизуйте їх близько 5 хвилин;
  2. Для подрібнення перцю застосуєте м`ясорубку, попередньо витягніть зерна;
  3. Перетворити помідори в кашку за допомогою кухонних предметів. У велику каструлю укласти перець і томатний сік, тримати суміш на плиті ще приблизно 15 хвилин;
  4. В простерилізовані банки покласти кілька часточок часнику, перець горошком, лавровий лист;
  5. Суміш з помідорів влити в банки і закатати.

Виходить приголомшлива консервація, якій будуть раді всі ваші близькі!

Варення з лісової суниці, намазане на повітряні млинці — ось яким має бути додаток до ароматного гарячого чаю в холодний зимовий день! тут ви знайдете кілька покрокових рецептів суничного варення. Вдалих заготовок вам, дорогі господині!

У чому секрет заправки для борщу з квасолею?

Квасоля — це унікальний продукт, але, на жаль, в список основи для борщу він не входить. Борщ, приготований з застосуванням квасолі, виходить просто смакота! Щоб в зимову пору не витрачати багато часу на приготування борщу, знадобиться вдатися до приготування спеціальної заготовки.

  • Капуста — 2 кг;
  • Сіль — 200 грам;
  • 0,1 кг цукру;
  • Квасоля — 250 грам;
  • Помідори — 1 кг;
  • Рослинна олія — 1 стакан;
  • Буряк — 500 грам;
  • Лук — 500 грам;
  • Морква — 500 грам;
  • Кілька горошин запашного перцю;
  • Оцтова кислота — 2/3 склянки.

Спосіб заготівлі заправки для борщу з квасолею на зиму:

  1. Квасоля вимочити в воді протягом 12 годин. Далі відварити 40 хвилин;
  2. Звільнити овочі від шкірки. Лук нашаткувати кільцями. Капусту нарізати. Буряк і моркву натерти на тертці;
  3. У ємність великих розмірів влити олію і після того, як воно нагріється, опустити туди моркву, буряк, а далі цибулю;
  4. Капусту засипати сіллю і пом`яти до виділення соку. Покласти в каструлю з овочами, а також квасолею;
  5. Ретельно перемішати всі інгредієнти в каструлі. Додати цукровий пісок, перець і влити охолоджений томат;
  6. Гасити суміш протягом 45 хвилин;
  7. На завершення влити оцет;
  8. Готову заготовку розлити по чистим банкам ємністю по півлітра, закатати їх.

Апетитна, ситна заправка для борщу з квасолею на зиму готова!

Источник: medukpro.ru

Заправка для борщу на зиму — прості і смачні рецепти

Заправка для борщу на зиму — рецепти

Як ви думаєте, чому ми щороку, як зачаровані, заготовляємо стільки різноманітної консервації на зиму? Напевно, інстинкт спрацьовує? Адже в магазинах нині свіжі овочі можна придбати цілий рік, і не треба піклуватися про збереження.

Але в заготівлі зимової заправки для борщу з буряками є величезні переваги.

  • По — перше: ви прийшли додому, і приготувати щось необхідно — сім`я чекає. А в магазин далеко, та й сил немає бігти. Тут-то і виручить вас баночка заготовленої заздалегідь заправки з травами, перчиком і помідорами. Закинув в воду, кинув парочку картоплин, і все! Чекаємо, коли звариться, і часу витрачаємо зовсім небагато.
  • Є ще один вагомий аргумент — заправка хороша для ледарів. Всім, хто не любить робити зайві рухи тіла під час готування і вважає час, витрачений на неї, проведеним непродуктивно. Тут теж допоможе заправка — відмучився раз в рік і в наступні місяці можна неквапливо протягувати руку, щоб дістати заповітну баночку.

Заповітну баночку можна дістати, якщо заготовите також:

Заправка для борщу на зиму з буряка без капусти і оцту — рецепт

Прекрасна заправка для борщу в банках з буряка, з помідорами і морквою, але без капусти і без оцту. Цю заготовку можна також вживати і як салат.

  • Помідори — 3 кг.
  • Ріпчасту цибулю — 1 кг.
  • Буряк — 3 кг.
  • Морква — 1 кг.
  • Зелень — кріп, петрушка.
  • Рослинна олія — 80 гр.
  • Сіль за смаком.

Як приготувати заправку для борщу на зиму за цим рецептом:

  1. Буряк відваріть, натріть на крупній тертці.
  2. Ріпчасту цибулю дрібно поріжте, обсмажте. Моркву натріть на крупній тертці, обсмажити на рослинному маслі.
  3. Помідори подрібніть в м`ясорубці.
  4. Всі інгредієнти складіть у каструлю, перемішайте і поставте на вогонь. Коли суміш закипить, варіть на слабкому вогні ще 20 хвилин.
  5. Додайте зелень, посоліть і поваріть ще хвилин 10. Потім зніміть з вогню, розкладіть в стерилізовані банки і закатати, укутайте, поки не охолоне. Має вийти приблизно 13 півлітрових баночок.

Заправка для борщу на зиму — рецепт з перцем без оцту

  • Помідори — 1 кг.
  • Солодкий перець — 1 кг.
  • Морквина — 1 кг.
  • Ріпчасту цибулю — 1 кг.
  • Петрушка, корінь петрушки — загальна вага — 1 кг.
  • Сіль за смаком.

Як приготувати борщову заправку на зиму за цим рецептом:

  1. Всі овочі помийте, почистіть, пропустіть через м`ясорубку. Додайте сіль, перемішайте.
  2. Розкладіть по пів-літровим баночках і простерилізуйте 20 — 25 хвилин, накривши кришками.
  3. Засукайте банки, переверніть, накрийте і залиште до повного охолодження.

Заправка для борщу з буряком на зиму — рецепт з перцем, помідорами і морквою

  • Буряк — 3 кг.
  • Цибуля — 1 кг.
  • Морква — 1.5 кг.
  • Помідори — 2 кг.
  • Солодкий перець — 1.5 кг.
  • Рослинна олія — 1 стакан.
  • Зелень — пучок.
  • Цукор — половина склянки.
  • Столовий оцет — 150 мл.
  • Лимонна кислота — пів чайної ложки.
  • Сіль — 4 ст. ложки.
  • Вода — 500 мл.

Рецепт приготування заправки на зиму:

  1. Підготуйте всі овочі для роботи — очистіть, поріжте довільно, але раджу подрібніше, швидше згасити. Буряк можна порізати соломкою, але тоненькою.
  2. Спочатку трохи обсмажити цибулю з морквою, потім додайте помідори і ще трохи обсмажити.
  3. Складіть обсмажені овочі в каструлю, додайте буряк, перець, влийте масло і воду, додайте сіль з цукром. І тушкуйте на малому вогні приблизно годину.
  4. Незадовго до готовності додайте лимонну кислоту і оцет. Розкладайте по банках і закочуйте.

Ще один хороший рецепт смачної і простий зимової заправки для борщу, пропоную подивитися в цьому відео:

Заправка для борщу на зиму — рецепт з капустою і оцтом

Пропоную вам приготувати повноцінну заправку для борщу з буряка, капусти, помідорів з оцтом. Теж можна використовувати як салатик — вийде прекрасна гостра закуска.

  • Капуста білокачанна — 2 кг.
  • Буряк — 1.5 кг.
  • Морквина — 800 гр.
  • Стиглі помідори — 1 кг.
  • Ріпчасту цибулю — 600гр.
  • Рослинна олія — 500 мл.
  • Оцет 9% — 100мл.
  • Вода — 1 стакан.
  • Цукор — пісок — 3 ст. ложки.
  • Сіль — 2 ст. ложки.
  • Чорний перець горошком, лавровий лист, корінь петрушки.

Як приготувати заправку з буряка з капустою:

  1. Своїм та чистимо всі овочі.
  2. Помідори, цибулю, корінь петрушки дрібно поріжте.
  3. Буряк, моркву поріжте соломкою (можна на тертці для корейської моркви), нашинкуйтекапусту.
  4. Складіть все овочі в каструлю, налийте олію, воду, додайте сіль, цукор, чорний перець, корінь петрушки, лавровий лист.
  5. Поставте на вогонь, після закипання варіть суміш пів-години.
  6. Додайте в заготовку оцет, дайте закипіти і вимкніть вогонь.
  7. Розкладіть по банках, закатати, переверніть, закутайте і залиште до охолодження.

Заправка для борщу на зиму з буряком, перцем і без капусти

У цій заправці немає цибулі, його смачніше обсмажити вже під час приготування борщу, або зовсім не класти, ви ж знаєте, багато хто не люблять цибулю, особливо діти.

  • Буряк — 1.5 кг.
  • Помідори — 1.5 кг.
  • Морква — 1 кг.
  • Солодкий перець — 1 кг.
  • Чилі перець — 1 шт.
  • Рослинна олія — 1 стакан.
  • Сіль — 4 ст. ложки.
  • Лавровий лист, перець мелений і гвоздика — потроху.

Рецепт приготування заправки з перцем і морквою:

  1. Підготуйте всі овочі до роботи — почистіть і потріть — наріжте, як вам більше подобається бачити в борщі. Буряк раджу потерти на тертці, або порізати дуже тонкою соломкою. З помідорів бажано зняти шкірку, але я зазвичай лінуюся. Чилі і солодкий перець подрібніть якомога дрібніше, можна навіть в блендері.
  2. Складіть в каструлю спочатку буряк, помідори та моркву, попередньо трохи розігрів в ній масло. Тушкуйте овочі хвилин 15.
  3. Додайте обидва перцю, поваріть кілька хвилин (буквально парочку) і заправте усіма спеціями і приправами.
  4. До готовності заправку потрібно гасити на малому вогні близько години. Ви зрозумієте, що вона консервація готова, якщо вона стане густою і вся зайва рідина з неї випарується. Розкласти заготовку бажано в стерилізовані банки і закатати.

Всі ці заправки для борщу потрібно додавати в перші страви в самому кінці варіння, після того, як будуть готові м`ясо і картоплю. Після цього дайте борщу закипіти і страва готова! Смачного.

Пропоную приготувати на зиму:

Дорогі мої читачі, якщо вам сподобалися мої рецепти заправок для борщу на зиму — поділіться ними зі своїми друзями в соц. мережах, я вам буду вдячна. Пропоную вам подивитися відео з ще одним рецептом борщовий заготовки на зиму. Вдалих вам заготовок! З любов`ю . Галина Некрасова.

Источник: ukrloves.ru

Як приготувати заправку для борщу на зиму з буряка — фото рецепт


Борщ — традиційне російське блюдо, кожна господиня готує його по-своєму, що демонструє її індивідуальність і майстерність. Борщ із салом, борщ з капустою або без неї, кожна страва має свою специфіку і неповторний смак. Єдине, що їх усіх об’єднує — наявність томатів і буряка, ці інгредієнти ще називають борщовий заправкою. Щоб узимку радувати близьких смачним супом і не використовувати готові магазинні заправки, приготуйте заправку для борщу на зиму з буряка. Це заощадить кошти, буде набагато зручніше, до того ж ви будете впевнені, що використовували лише якісні та натуральні продукти.

Рецепт бощевой заправки на зиму

Для того щоб у нас вийшла відмінна заправка, необхідно взяти кілограма 3 помідорів, парочку середніх свеколок, кілька болгарських перців (колір особливо значення не має), по 500 г моркви і цибулі. Пропорції в рецепті заправки для борщу дані приблизні, все залежить від того, як саме ви варите борщ. На 3 кг помідорів потрібно 100 г масла, 50 — оцту, трохи цукру і солі.

Для початку томати дрібно нарізаються або давляться для утворення соку, моркву і перець дрібно шинкують, цибулю нарізати кільцями, буряк треться на крупній тертці. Ставимо томатний сік на вогонь, після закипання додаємо цукор і сіль, гарненько проварюємо, додаємо перець і цибулю. Следущая чергу буряка. Її можна попередньо обсмажити, можна відправити в суміш в сирому вигляді, все залежить від того, як вам більше подобається. Масло додається в останню чергу, і всі разом протушіваем хвилин 15. Готову борщову заправку можна посипати зеленню. Отриману гарячу суміш розкладаємо по банках. Попередньо їх необхідно добре вимити і простерилізувати гарячою парою, металеві кришки прокип’ятити. Банки залишають повністю охолонути, а потім прибирають в прохолодне місце.

Заправка для борщу з буряка і капусти

Якщо ви додаєте в борщ белокачанную капусту, то можна використовувати її і в заправці. Базові інгридієнти залишаються ті ж, що і в попередньому рецепті, плюс пара великих капустяних качанів. Всі овочі миються і чистяться, томати і цибулю некрупно ріжуться, морква і буряк труться, капуста шаткується. Для початку проварюються помідори, потім всі овочі смещіваются, додаються масло, оцет, цукор, сіль. Всі інгредієнти тушатся протягом години, потім посипаються петрушкою або кропом. Гаряча заправка розкладається по банкам, закривається кришками, загортається рушником до повного охолодження.

Рецепт борщовий заправки без оцту

Еcли Ви не бажаєте використовувати оцтову кислоту в своїх стравах, то спробуйте наступний рецепт. Беремо по 3 кг помідорів, буряка, болгарського перцю, 2 кг — моркви і цибулі. Пару стаканів масла, 350 г цукру, ложок п`ять солі. Також нам буде потрібно часник, гіркий перчик, зелень. Томати моєму, очищаємо від шкірки, пропускаємо через м’ясорубку, кип’ятимо їх разом з маслом, сіллю і цукром. У цей час нарізаємо або трьом інші овочі. Додаємо їх у каструлю, все перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 15. На фінальній стадії додаємо часник і перець. Заправку розкладаємо по простерилізувати банкам, перевертаємо і укутуємо. Після охолодження їх можна прибрати в холод. Якщо оцет в борщовий заправці буде давати кислинку, то остання суміш виявиться швидше гостро-солодкою. Її можна використовувати не тільки для супу, але і в якості зимового салатику.

Як використовувати заправку для борщу

Використовувати готові заправки для борщу дуже просто. Для початку готуємо м’ясний бульйон, потім дістаємо з холодильника суміш, додаємо в каструлю потрібну кількість і заливаємо бульйоном. Кпятім все це кілька хвилин, на фінальній стадії можна додати попередньо відварене м’ясо. Такий суп буде більш пісним і, відповідно, корисним для здоров’я.

Источник: ukrrada.ru

Борщова заправка на зиму з буряком – рецепти приготування, відео

Серед перших страв борщ – усьому голова, бо жоден суп не зрівняється з ним по насиченому смаку. Однак процедура приготування «царського страви» займає чимало часу, половину якого доводиться витратити на підготовку овочів. Борщова заправка на зиму з буряком не один раз виручить господинь. Вона дозволить зменшити час готування в два рази, а борщ збереже всі свої смакові якості.

Унікальність заправки полягає ще й у тому, що вона дуже схожа на салат. Хрустка буряк з солодкими помідорами з легкістю замінить вінегрет. Відкривши взимку баночку такої смакоти, її можна використовувати як гарнір до будь-якої каші або пюре.

Соковиті овочі під час гасіння пускають достатньо соку, тому воду в заправку не додають. Що стосується спецій, часник, перець та інші прянощі кладуть безпосередньо в борщ, якщо за рецептом їх немає в заправці.

Борщова заправка

Для приготування 2 л борщової заправки на зиму з буряком і оцтом знадобиться:

  • за 0,5 кг лучка і морквини;
  • 0,4 кг перцю (солодкого) та томатів;
  • буряк – 1 кг

  1. Цибуля порізати кубиками (якщо велика цибулина, або півкільцями – дрібні і середні овочі).
  2. Моркву помити, овочерізкою зняти шкірку і натерти на тертці.

Якщо є час і бажання, буряк можна тонко порізати соломкою. Однак коштувати врахувати, що в такому випадку час готування слід трохи збільшити (хвилин на 10).

Всі порізані овочі викласти в казан, в якому вони будуть готуватися, і прийшов час зайнятися маринадом. В окремій мисочці змішати 3 ст. л. солі і 1 ст. л. цукру. Додати оцет (40 мл) і масло (70 мл).

Вилити розчин у загальний казан до нарізаних овочів і добре перемішати. Поставити на плиту і нагрівати на середньому вогні, не доводячи до кипіння, 20 хвилин. За цей час овочі просочаться маринадом.

Через 20 хвилин, коли виділиться достатньо соку, довести соус до кипіння. Зменшити вогонь і томити ще стільки ж на повільному вогні під закритою кришкою.

Якщо по закінченні вказаного часу овочі (особливо буряк), ще будуть тверді, варити заправку до їх повної готовності.

Поки заготівля нудитися, простерилізувати баночки. Зручно використовувати ємкості з об’ємом в півлітра, проте при наявності великої родини підійдуть і літрові. Металеві кришки прокип’ятити 10 хвилин.

Готову борщову заправку на зиму з буряком розкласти по банках і закатати. Поставити на доріжку догори дном, а зверху накрити теплою ковдрою.

Коли заготовка повністю охолоне, можна винести її на зберігання в льох.

Заправка для борщу без оцту і лука

Характерну кислинку, яку додає борщу доданий в заправку оцет, люблять не всі. Цей рецепт заправки для борщу на зиму з буряка не містить кислоти. До того ж у неї виходить особливий смак, оскільки буряк і морква попередньо обсмажують в олії.

  • помідори і буряк – по 1,5 кг;
  • морква і перець (солодкий) за 1 кг;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • сіль – 4 ст. л.;
  • масло — 250 г;
  • 3 лаврушки;
  • 3 гвоздички;
  • перець мелений за смаком.

Покрокове приготування бурякової заправки на зиму:

  1. Помідори пропустити через соковижималку.
  2. Вилити сік у каструлю і 20 хвилин прокип’ятити, додавши спеції, сіль і цукор. Періодично знімати пінку.
  3. Очищений солодкий перець подрібнити в блендері або перекрутити на м’ясорубці. Додати масу в томатний сік в кінці приготування і прокип’ятити кілька хвилин.
  4. Поки томатний сік готуватися, моркву натерти на тертці і обсмажити в олії.
  5. Буряк також натерти і обсмажити до м’якості.
  6. Додати обсмажені овочі до готового томатного соку. Уварювати до тих пір, поки заправка не придбає бажану консистенцію.
  7. Розлити по банках і закатати.

Борщові приправа з томатною пастою

Заправка-пюре без буряка

Крім заготовок, в склад яких входить практично весь овочевий набір для борщу, часто роблять універсальні заправки без буряка. Рецепти борщової заправки на зиму без буряка мають кілька варіантів, що відрізняються як способом переробки овочів, так і їх асортиментом. Деякі передбачають термообробку, а в деяких рецептах овочі пересипаються сіллю і як би маринуються. Такі заправки можна додавати в різноманітні супи. А якщо потрібно приготувати борщ – використовують свіжу буряк.

Отже, щоб законсервувати 7 л заправки без буряка, знадобляться:

  • томати – 8 кг;
  • перець (червоного або зеленого кольору) – 2 кг;
  • 3-4 зубчики часнику для запаху;
  • лаврушка – 7 маленьких листочків;
  • перець горошком – по 14 шт. чорного і запашного.

Першим ділом слід простерилізувати банки, а кришки для закачування – прокип’ятити.

Далі готуємо заправку:

  1. Перець помити, розрізати на дві частини, видалити плодоніжку і вибрати насіння. Перекрутити в м’ясорубці.
  2. З томатів зробити сік за допомогою соковижималки.
  3. Часник крупно порізати ножем, щоб вийшло 7 шматочків.
  4. Вилити обидві суміші у велику каструлю ємністю близько 8 літрів. Коли закипить, зібрати пінку і проварити на середньому вогні близько 15 хвилин.
  5. У кожну стерилізовану баночку покласти на дно два шматочки часнику, по 2 горошини кожного перцю і 1 лаврушку.
  6. Розлити заправку по ємностях, закатати і укутати.

Заправка з засолених овочів

У цьому варіанті приготування заправки для борщу на зиму без буряка овочі не проварюються, а пересипаються сіллю. Завдяки цьому вони залишаються свіжими і зберігають всі свої вітаміни.

Для заготівлі чотирьох баночок заправки ємністю півлітра буде потрібно 300 г зелені (петрушки та кропу), а також наступні інгредієнти у кількості 500 м:

  1. Перець порізати соломкою.
  2. Морквину очистити від шкірки і натерти.
  3. Цибуля дрібно порізати кубиками.
  4. Помідори обдати окропом, видалити шкірку і нарізати дрібними кубиками.
  5. Зелень порубати ножем.
  6. Скласти всі інгредієнти у великій таз, пересипати сіллю і руками переворошить. Залишити заготовку на 15 хвилин, щоб овочі пустили сік.
  7. Викласти заправку в скляні ємності і закрити капроновими кришками.

Зберігати заправку з засолених овочів слід в холодильнику.

Ніхто не буде заперечувати, що приготовлена своїми руками борщова заправка на зиму з буряком або без неї, набагато корисніше овочів, які продаються взимку на ринку або в магазині. А якщо ще є можливість використовувати для загортання овочі зі свого городу, такий шедевр вже точно не купити в магазині. За допомогою однієї баночки апетитний, ароматний і корисний борщ буде готовий максимум за 40 хвилин. Економте свій час, але не економте на здоров’ї. Всім приємного апетиту!

Оригінальний рецепт борщової заправки з часником — відео

Читайте також: Пюре з ніжною гарбуза – кращі заготовки на зиму

Источник: fainadacha.pp.ua