Як приготувати борщ в мультиварки

| 05.01.2019

Як приготувати борщ в мультиварці: поради господині

Здорове харчування відіграє велику роль в житті людей. Сучасній людині доводиться переживати багато стресових ситуацій, багато працювати. Дуже часто ми змушені перекушувати прямо на робочому місці, де в хід йдуть напівфабрикати, бутерброди, хот-доги, гамбургери. Таке харчування дуже згубно позначається на стані всього організму. Як правило, подібна їжа погано засвоюється, викликає розлади шлунково-кишкового тракту. Нерідко гамбургери, хот-доги рясно политі різними гострими соусами, які тільки підсилюють апетит, в результаті чого людина мимоволі може з’їсти в кілька разів більше становищем. Це може привести до зайвої ваги, хронічних захворювань.

Лікарі-дієтологи рекомендують не лінуватися, не захоплюватися напівфабрикатами, а готувати домашню здорову їжу, навіть незважаючи на дефіцит часу. Тому поговоримо сьогодні про те, як приготувати борщ в мультиварці. Ця страва дуже корисно, і містить в собі всі необхідні вітаміни, вуглеводи, білки. Для приготування всього знадобиться трохи більше півгодини.

Як правильно варити борщ, знають багато господинь, але в мультиварки він виходить найбільш насиченим і смачним. Приготований подібним чином, він зберігає в собі більшу кількість вітамінів, мінералів. Овочі беруться ті ж, що і для борщу, звареного на звичайній плиті. Тільки готується він набагато швидше. Треба всього лише очистити і порізати овочі, посолити, додати спеції і покласти на певний час в агрегат. В принципі, про те, як приготувати борщ в мультиварки, зможе дізнатися будь-який початківець кулінар, який уважно прочитає інструкцію до даного приладу.

Борщ хороший тим, що до його складу входить велика кількість овочів. Значить, і корисних речовин в ньому міститься набагато більше, ніж в інших перших стравах. Хоча багато досвідчені господині знають, як зварити смачний борщ звичайним способом, але, спробувавши хоч раз приготувати його в мультиварки, вони також залишаться задоволені результатом. Такий варіант приготування дуже зручний. Не потрібно додаткового пассерования, обсмажування, гасіння. Овочі кладуться сирими, дрібно нашаткованими.

Дієтологи можуть дати свої рекомендації про те, як приготувати борщ в мультиварки, щоб він був особливо корисний. Досвідчені лікарі радять готувати подібний суп і вживати його в перебігу дня. Організм буде отримувати все необхідне, а фігурі не загрожуватиме зайву вагу. Готувати в мультиварці дуже зручно, треба тільки покласти овочі, додати води або бульйону, включити таймер. І можна сміливо займатися улюбленими справами. Суп точно не википить і не перетравиться.

Як приготувати борщ в мультиварки, треба знати і молодим людям, і літнім. Такий вид приготування сподобається всім. Крім того, мультиварка дуже хороша для тих, хто віддає перевагу здорове харчування, без додаткового обсмажування. Приготування в мультиварці не вимагає використання жирів, а страви в ній виходять смачними і корисними. Користуйтеся новітніми технологіями, і приємного вам апетиту!

Источник: faqukr.ru

Як приготувати борщ в мультиварки?

З тих пір, як у мене з’явилася мультиварка, я намагаюся якомога більше страв готувати саме в ній. А супи я взагалі варю тільки там. Вони виходять настільки смачними, що перестала готувати супи в каструлі на плиті.
Сьогодні пропоную вашій увазі смачний борщ з мультиварки.

Інструкція

Я готую борщ з курячого філе.
Куряче філе помити, прибрати все зайве, порізати на маленькі шматочки.

Мульварку включити на режим Випічка.
Попередньо прогріти чашу.

Кидаємо в чашу куряче філе і обсмажуємо 5-7 хвилин.
Я не додаю масла, у мене філе виходить пропареним у власному соку.

Ріпчасту цибулю дрібно порізати, додати до курки.

Морква потерти на дрібній тертці або порізати соломкою.
Додати в курці.

Солодкий перець порізати за вашим бажанням, додати до овочів.

Буряк потерти на тертці, додати в чашу.

Закрити мультиварку і дати овочам пропарити 5-10 хвилин.
В овочі капнути кілька крапель оцту, що б надати супу червоний колір. Залишити овочі ще на 5 хвилин.

У чашу покласти нашатковану капусту, кубиками порізану картоплю.
Додати спеції за смаком, сіль, перець, лавровий лист.
Налити необхідну кількість води, поставити мультиварку на режим Гасіння на 1, 5 години, закрити мультиварку.

Далі ви можете піти зайнятися своїми справами, в потрібний час мультиварка покличе вас звуковим сигналом.
Часник дрібно порізати, кинути до суп і залишити настоюватися ще 20 хвилин.
Смачного!

Источник: yakszrobiti.ru

Як приготувати борщ в мультиварці

Як приготувати борщ в мультиварці

Багато господинь заморожують на зиму різноманітні сезонні продукти: солодкий перець, горошок, капусту, моркву, помідори, ягоди і фрукти. Це дуже зручно — адже із заморожених овочів і фруктів можна приготувати безліч всіляких страв — як основних, так і десертних. Хочу показати вам, як як приготувати борщ в мультиварки використовуючи деякі заморожені овочі. Приготування виходить досить швидким, легким, і не вимагає вашої постійної присутності на кухні. Обсяг моєї мультиварки — чотири літри. Кількість продуктів варіюйте залежно від обсягу вашої.
Очистимо і поріжемо невеликими кубиками дві-три картоплі (все залежить від ступеня густоти, яка вам подобається), і опустимо їх у чашу мультиварки.

Як приготувати борщ в мультиварці

До порізану картоплю покладемо заморожену натерту моркву — приблизно дві жмені.

Туди ж — заморожену капусту (перед заморожуванням вона була тонко нарізана) — трохи більше, ніж моркви.

Дрібно порубати зелень — петрушку і кріп, свіжу цибулину дрібно наріжемо. Все це теж відправляється в чашу мультиварки.

Як приготувати борщ в мультиварці

Очистимо одну свіжу буряк середніх розмірів, так само поріжемо її кубиками і відправимо до інших овочів.


Тепер саме час викласти в чашу мультиварки м’ясо. Кількість м’яса залежить від того, який ступінь наваристий ви віддаєте перевагу. Якщо ж вам потрібен пісний борщ — то м’ясо взагалі не кладіть.

Додамо кілька ложок томатної пасти — приблизно 100-150 грамів. Покладемо кілька лаврових листочків, сухих приправ по вашому перевазі, і наллємо в чашу води до максимальної позначки.

Закриваємо мультиварку, включаємо режим «гасіння» або «варіння» на одну годину. Тепер цілу годину ви можете займатися своїми домашніми справами, не турбуючись про те, що ваш борщ втече або перекипить. Через годину відкриваємо кришку, додаємо дрібно порізаний або продавлений через часник (один зубчик), вимикаємо мультиварку, і залишаємо борщ настоятися із закритою кришкою близько десяти-п’ятнадцяти хвилин. Якщо ваша мультиварка підтримує режим «підігрів» — можна скористатися ним.


Тепер можна розливати наваристий і ароматний борщ по тарілках, і запрошувати домочадців до обіду. Сподіваємося, наші поради про те, як приготувати борщ в мультиварки, значно полегшать домогосподаркам їх самовіддану працю.

Источник: ladyvlife.ru

Щі з квасолею в мультиварці

Щі люблять і готують багато, але сьогодні я пропоную вам оригінальний рецепт щей з квасолею в мультиварці. Прекрасні щі можна подати на сімейну вечерю або ж приготувати до приходу гостей. Таке блюдо можна включити в меню і тим, хто стежить за фігурою, адже щі з квасолею в мультиварки готуються без м’яса. Отже, як приготувати борщ з капусти і квасолі в мультиварці.

Щоб приготувати борщ з квасолею в мультиварки нам знадобиться:

болгарський перець — 2 шт.
картопля — 5 шт.
капуста — 200 г
помідор — 3 шт.
консервована квасоля — 100 г
морква — 1 шт.
ріпчаста цибуля — 1 шт.
лавровий лист — 1 шт.
оливкова олія — ??1 ст.л.
гірчичне масло — 1 ст.л.
часник — 1 зубчик
петрушка- 1 пучок
спеції — за смаком
сіль — за смаком

Як приготувати борщ з квасолею в мультиварці:

1. Промиємо морква, очистимо її і натремо на крупній тертці.
2. Очистимо цибулину, дрібно поріжемо.
3. Промиємо болгарський перець, виймемо серцевину і видалимо насіння. Поріжемо перець на невеликі шматочки. Для приготування щей з квасолею в мультиварці я беру перець різних кольорів, зазвичай зелений і червоний.
4. Шаткуємо капусту.
5. Промиємо помідори. Один помідор нарізаємо кубиками, а залишилися помідори натремо на крупній тертці.
6. Очистимо зубчик часнику.
7. Очистимо картоплю і поріжемо на невеликі шматочки.
8. Закладаємо в чашу мультиварки моркву і цибулю.
9. Додаємо болгарський перець, картоплю, капусту, помідори.
10. Зливаємо рідину з консервованої квасолі і викладаємо квасоля в чашу мультиварки.
11. Засипаємо спеції, які вам подобаються і трохи солимо.
12. Кладемо зубчик часнику і лавровий лист.
13. Заливаємо в чашу оливкова і гірчичне масло.
14. Додаємо гарячу кип’ячену воду. Води додавайте в залежності від того, який консистенції суп ви хочете отримати.
15. Ставимо мультиварку в режим «Гасіння» на 30 хвилин.
16. Посиплю готові щи з квасолею в мультиварки посіченою петрушкою і подаємо до столу.

Смачні щі з квасолею в мультиварки готові. Розлийте суп по тарілках і можна подавати.

Порада: У готові щи з квасолею в мультиварки перед подачею можна додати трохи томатної пасти, а тільки після цього подавати їх до столу.

Источник: 1001rec.ru