Пісний борщ з квасолею рецепт

| 30.11.2018

Пісний борщ з квасолею: покроковий рецепт

Пісний борщ з квасолею — надзвичайно легке і корисне блюдо, багате білками, клітковиною і складними вуглеводами. Таке перше без праці наситить ваш організм і ніколи не «осяде» на талії зайвими сантиметрами. Особливість цих щей в тому, що овочі не пересмажувати, а тільки варяться, а це означає, що дане блюдо з легкістю можна включити в саме дієтичне або навіть дитяче меню.

  • вода — 2,5 3 л-
  • картопля (середнього розміру) — 5-6 шт .;
  • морква — 1 велика або 2 дрібних;
  • цибуля ріпчаста — 1 головка;
  • капуста білокачанна — 500 г-
  • квасоля (відварна або консервована) — 250- 300 г-
  • томатна паста — 4 ст. л .;
  • рослинне масло — 2 ст. л .;
  • часник — 1-2 зубки;
  • лавровий лист — 3 шт .;
  • сіль, перець — за смаком;
  • зелень для прикраси.

приготування

Насамперед ставимо на плиту каструлю з водою. А тим часом готуємо овочі: картопля очищаємо і нарізаємо невеликими брусочками.

Цибулю ріжемо дрібними кубиками, а моркву тремо на тертку.

Відео: Пісні щі з свіжої капусти. Як приготувати борщ без м`яса

Свіжу капусту шаткуємо соломкою.

Після закипання води в каструлі, додаємо туди картоплю, а також лавровий лист і трохи солі. Ми залишаємо картопля варитися до готовності (приблизно 10-15 хвилин).

Відео: Пісні щі з квасолею і помідорами

Далі кладемо в каструлю цибулю і моркву. Проварюємо овочі ще хвилин 10.

Відео: Як приготувати смачні пісні щі з грибами зі свіжої капусти

По закінченні цього часу додаємо в суп томатну пасту, солимо, перчимо і добре розмішуємо.

Ми залишаємо щі кипіти на повільному вогні протягом 15 хвилин.

За 5-7 хвилин до готовності страви закладаємо туди відварену квасолю і нашатковану капусту, а також видавлюємо через прес пару зубчиків часнику. В кінці додаємо в борщ дві ложки рослинної олії.

Коли капуста звариться, можна вимикати плиту. Перед подачею дуже бажано дати щам настоятися пару годинок, щоб вони придбали більш насичений смак і аромат.

От і все! Наші пісні щі з квасолею готові, прикрашаємо їх свіжою зеленню і подаємо до столу. Смачного!

Источник: ladyukrlvz.ru

Пісний борщ з квасолею — 4 покрокових рецепта

Пісний борщ з квасолею можна зварити з грибами, картоплею і квашеною капустою. Не менш гарний він і з кількою в томаті. Можете взяти консервовану квасолю в банках для швидкого готування. Якщо ж візьмете суху, то пам’ятайте, що замочувати її слід через 8-12 годин до варіння. Тоді і варити довго її не доведеться.

Ті, хто дотримується православні пости ніколи не нехтують супами. У дні, коли можна їсти варену їжу, я іноді готую швидкі, пісні супчики на швидку руку. Проте перевага все ж віддається борщів.

Пісні борщі готують на овочевому або грибному бульйоні. Вони надають супів неповторний смак і аромат, який якраз і можливо відчути тому, що приготовлено страву без м’яса. Іноді буряк для борщу я заздалегідь запікаю в духовці і в суп вона потрапляє вже готова. Це забезпечує борщу інтенсивний червоний колір.

Ми вже готували пісні супи і борщ в тому числі. Ви можете подивитися їх на цьому блозі в рубриці «Пісні страви». У цій добірці Ви знайдете кілька класичних рецептів, які допоможуть Вам у приготуванні пісних борщів на будь-який смак. Вибирайте по смаку і готуйте із задоволенням!

У цій статті:

  • Борщ пісний з квасолею — класичний рецепт
  • Відео рецепт пісного борщу з квасолею і грибами
  • Борщ з квасолею, квашеною капустою і печеним буряком
  • Відео рецепт пісного борщу з кількою в томаті та квасолею

    Пісний борщ з квасолею — класичний рецепт

    Я взяла консервовану квасоля біла в томатному соусі. І ще сьогодні у мене немає квашеної капусти, але зазвичай я її обов’язково додаю в борщ.

    Якщо квасоля у Вас суха, то візьміть 200 грамів і замочіть з вечора, щоб вранці вона добре розбухла.

    Тоді вона вариться не більш півгодини. І томатної пасти в зажарочку не забудьте додати пару столових ложок.

    Що знадобиться:

    Приготування:

    Запрошуйте всіх до столу, покуштувати нашого смачного, пісного і корисного борщу. Якщо не полінуйтеся приготувати пісний майонез, він буде прекрасним доповненням для такого борщу.

    Пісний борщ із квасолею та грибами

    Цей рецепт від відео-каналу «Православна кухня». Подивіться, як легко приготувати смачний пісний суп на грибному бульйоні. Та ще з квасолею. Ммм.. Мова проковтнеш.

    А що ж у мене сьогодні борщі все зі свіжою капустою? Адже квашена капуста для того і квас на зиму, щоб з нею варити щі та борщі. Наступний рецепт про борщ з квашеною капусткою.

    Пісний борщ з квасолею, квашеною капустою і печеним буряком.

    Взагалі з квашеною капустою будь борщ смачний. В цьому борщі буде кислота ще й від томатної пасти, тому якщо не любите дуже кисле, додайте пару чайних ложечок цукру. Або взагалі не кладіть томат-пасту. Борщ буде червоний і без неї.

    Що знадобиться:

    Приготування:

    Борщ настоявся близько години. Заправте його пісним майонезом і можна подавати до столу. Дуже смачненький, червоний і корисний!

    Пісний борщ з квасолею і кількою в томаті — відео рецепт

    І ще один рецепт з кількою в томаті від відео-каналу Олександра Миколаєва. У цьому рецепті використовується домашня заготовка «Заправка для борщу»

    Як бачите, пісний борщ з квасолею можна зварити по різному. Експериментуйте і готуйте з любов’ю. Всім хто сьогодні готував зі мною бажаю приємного апетиту!

    Якщо Вам сподобалися наші рецепти, натискайте на кнопочки соц мереж і зберігайте рецепти у себе на сторінці!

    Источник: dovidkam.com

    Пісний борщ з квасолею

    Інгредієнти

    • Квасоля 1 ст.
    • Картопля 5-6 шт. (400 г.)
    • Капуста 200 г.
    • Цибуля 1 шт.
    • Морква 0,5 шт.
    • Корінь селери 0,5 шт.
    • Перець солодкий 1 шт.
    • Лавровий лист, сіль, перець часник

    Як приготувати пісний борщ з квасолею

    Квасолю замочити у воді на ніч, потім відварити до м’якості.

    Буряк відварити, можна у воді на плиті, а можна і на пару або запекти у духовці до готовності.

    Чотири картоплини порізати соломкою, дві невеличкі покласти у каструлю цілими, налити води і поставити варитися.

    Поки вариться картопля, обсмажити в олії порізану кубиками цибулю до золотистого кольору, добавити натерту на велику тертку моркву і корінь селери і смажити усе разом хвилин 5-10.

    Перець порізати кубиками і добавити до моркви з цибулею і селерою.

    Добавити томатну пасту і все добре перемішати, смажити ще 5 хвилин.

    До картоплі добавити обсмажені овочі, відварену квасолю, нашатковану капусту, поперчити, посолити за смаком і варити на маленькому вогні до готовності капусти.

    Відварений буряк натерти на велику тертку, можна добавити трішки оцту, щоб борщ мав насичений червоний колір.

    Дві цілі картоплини вийняти з каструлі, пом’яти.

    В кінці добавити натертий буряк, пом’яту картоплю, подрібнений часник і проварити ще хвилини 2. Настояти борщ хвилин 30 і подавати з сухариками. Для приготування сухарів візьміть хліб, поріжте невеликими кубиками. На мультиварці включіть режим жарка (випічка) і підсмажте сухарі не додаючи олії до готовності (помішуйте сухарики кожні 10-15 хвилин).

    Источник: receptystrav.com.ua

    Пісний борщ з квасолею

    Покроковий фото-рецепт приготування пісного борщу з квасолею від журналу f-Journal.Ru

    Заздалегідь запечена в духовці буряк підсилюємо теплі, солодкуваті нотки пісного борщу, а м`ясиста квасоля не тільки забезпечує рослинними білками, але і робить це блюдо смачнішим, наваристим, густим і ситним.

    Складові:

    • квасоля — 100-120 г;
    • буряк (запечена) — 1-2 шт .;
    • морква, цибуля — по 1 шт .;
    • капуста білокачанна — 200-250 г;
    • картопля — 5-7 шт .;
    • корінь або стебло селери (за бажанням) — 30 г;
    • часник — 3-5 зубців;
    • зелень (кріп, петрушка, пір`я зеленої цибулі) — великий пучок;
    • томатна паста 75% — 25 г;
    • лавровий лист — 1-2 шт .;
    • перець;
    • сіль;
    • рослинне масло — 2 ст. л.

    Покроковий процес приготування

    1. Квасоля, сумлінно промивши кілька разів, замочуємо в холодній воді мінімум на 4-6 годин. Потім бобові відварюємо до готовності — для різних сортів потрібно від 40 хвилин до 1,5-2 годин.

    2. Ставимо каструлю з 2,5 л води на вогонь — чекаємо активного кипіння. Паралельно нарізаємо і трьом овочі для заправки: ріпчаста цибуля, морква і запечену, охолоджені буряк. У сотейнику, розігрів пару ложок рослинного масла, близько хвилини обсмажуємо нарізану кубиками або півкільцями цибулю. Продовжуємо пасерувати, виклавши морквяну стружку.

    Відео: Борщ з квасолею пісний

    3. Через хвилини 2 завантажуємо буряк і пасеруємо ще хвилину.

    4. Додавши томатну пасту, мелені спеції і перемішавши, вливаємо приблизно 100 мл окропу і Томім під кришкою до розм`якшення всіх компонентів.

    5. У киплячу воду опускаємо нашатковану тонкою соломкою капусту, перець горошком і лавр.

    Відео: Пісний борщ з квасолею

    6. Слідом — нарізані брусками картоплю і невеликими кубиками корінь селери, варимо без солі.

    Відео: Український Пісний Борщ З Грибами І Квасолею-ПІСНЕ МЕНЮ

    7. До вже м`яким капустяне листя перекладаємо відварену квасолю.

    Відео: БОРЩ ПІСНИЙ з бичками в томаті і квасолею.

    8. Відразу ж вводимо «стомлене» асорті-заправку. Доводимо до бурхливого кипіння, обов`язково пробуємо, солимо, перчимо до смаку.

    9. Знімаємо з вогню, кидаємо велику жменю дрібно порубаний свіжої зелені і часнику. Чи не накриваючи кришкою, даємо пісного борщу настоятися і втратити забарвлення кропу, петрушки.

    10. Подаємо пісний борщ з квасолею гарячим або дуже теплим і на цей раз, дотримуючись раціону без продуктів тваринного походження, що не заправляємо сметаною.

    Источник: love4ukr.ru