Борщ з капустою без буряка

| 05.01.2019

Борщ з буряком і свіжою капустою

Рецепт класичного борщу з буряками й капустою

Поняття «класики» щодо традиційних страв завжди дуже широко через те, що в кожному регіоні існує свій рецепт, носить це почесне звання. Ми ж розповімо про ще одну варіацію класичного борщу, яка, напевно, знайома багатьом.
Інгредієнти:

  • яловичий бульйон — 25 л;
  • буряк — 300 г;
  • свіжа капуста — 350 г;
  • томатне пюре — 240 мл;
  • картопляні бульби — 250 г;
  • часникові зубки — 3 шт.;
  • морква — 200 г;
  • цукор, оцет — за смаком;
  • ріпчаста цибуля — 180 р.

    Приготування
    Перед тим, як приготувати борщ з буряком і капустою, буряк слід промити і відварити до м’якості прямо в шкірці, а капусту нашаткувати будь-яким зручним способом.
    Відварну буряк очистіть і натріть, а потім спасеруйте на краплі олії разом з цибулею, розтертими в пасту часниковими зубчиками і морквою. У зажараку додайте томатне пюре, трохи цукру і оцет, за бажанням.
    Поки овочі обсмажуються, наповніть каструлю бульйоном і покладіть в нього кубики картоплі. Коли останні дійдуть до напівготовності, змішайте вміст каструлі з овочевою пассеровкой і тонкими скибочками капусти. Зменшіть жар і варіть борщ з буряком і свіжою капустою, поки капуста не розм’якшиться.
    Якщо ми заговорили про класику, то подавати це блюдо краще всього в компанії свіжого кропу, пампушок і сметани, а любителі сала можуть розтерти його з часником і сіллю, а потім додати щедру столову ложку ароматною пасти в гарячий бульйон за 10 хвилин до подачі.

    Борщ зі свіжою і квашеною капустою без буряка

    Якщо в попередньому рецепті для ледь відчутною кислинки ми додавали оцет, то тепер замінимо його невеликою порцією квашеної капусти для досягнення подібного результату.
    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля — 130 г;
  • оматное пюре — 380 мл;
  • морква — 100 г;
  • пастернак (невеликий корінь) — 1 шт.;
  • часникові зубки — 2 шт.;
  • гострий перець — за смаком;
  • свіжа капуста нашаткована) — 2 ст.;
  • квашена капуста — 1/2 ст.;
  • картопля — 200 г;
  • бульйон — 25 л.

    Приготування
    Якщо бульйон готовий, то можете сміливо починати з пасерування овочів. Покладіть в сотейник або глибоку сковороду кубики цибулі, натертий корінь пастернаку і моркву, обидва види капусти і подрібнені часникові зубчики. Через 10 хвилин залийте подрумянившиеся овочі пюрированными томатами і тушкуйте аналогічний період часу.
    Готову овочеву засмажку перекладіть в киплячий бульйон і відправте шматочки картоплі слідом. Трохи лавра для аромату теж не завадить. Через півгодини спробуйте борщ і приправте його за смаком додатковою порцією часнику, розтертого з гострим перцем, сіллю і цукром.

    Рецепт смачного борщу з капустою і буряком

    Незвичайний, а тим і примітний, рецепт цього борщу із свіжої капусти і буряком відрізняється від своїх попередників наявністю не характерного для цієї страви доповнення – курячих тефтелькою.
    Інгредієнти:

  • яловичий бульйон — 35 л;
  • ріпчаста цибуля — 130 г;
  • нашаткована капуста — 2 ст.;
  • томатна паста — 45 г;

  • морква — 200 г;
  • буряк — 250 г;
  • курячий фарш — 500 г;
  • картопляні бульби (великі) — 2 шт.

    Приготування
    Спассеровав всі подрібнені овочі, крім картоплі, перекладіть їх у бульйон, слідом поклавши томатну пасту. Туди ж відправте кубики картоплі і варити борщ до їх розм’якшення. За 12-15 хвилин до готовності покласти в бульйон невеликі тефтелі з курячого фаршу.

    Источник: smachnogo.pp.ua

    Червоний борщ з буряком і капустою

    Кулінарний майстер-клас: покроковий рецепт з фото як приготувати смачний борщ з буряком і капустою.

    Заздалегідь запікаємо, обернувши фольгою або в вогнетривкої посуді, буряк і моркву. При такому способі заправка забирає значно менше часу, а сам червоний борщ з буряком набуває теплий сільський аромат, властивий страв з печі. Сьогодні готуємо пісний варіант, але принцип зберігається і для м’ясних борщів.

    Інгредієнти:

    • буряк, морква (запечені) — по 1 шт .;
    • картопля — 3-5 бульб;
    • цибуля — 1 шт .;
    • капуста — 1/3 качана вагою близько 150 г;
    • томатна паста, рослинне масло — по 1-2 ст. л .;
    • лавровий лист — 1-2 шт .;
    • часник — 3 зубці;
    • сіль, перець;
    • зелень.

    Покроковий рецепт борщу з буряками

    1. У киплячі 1,5-1,6 л води опускаємо нашатковану білокачанну капусту і лавровий лист — на цьому етапі не кладемо сіль, щоб тверді овочі швидше зварилися.

    2. Через хвилини три-чотири завантажуємо картоплю. Очищені бульби ділимо короткою соломкою, кубиками близько 1х1х1 см або часточками — вибір за кухарем! Продовжуємо підготовку на середньому вогні і під кришкою (після активного кипіння).

    3. Окремо займаємося обов’язковою для будь-якого червоного борщу заправкою, основу якої сьогодні становить буряк. З додаванням рослинної олії (бажано соняшникової або кукурудзяної і тільки рафінованого) обсмажуємо дрібно порубану ріпчасту цибулину — тримаємо до золотистого відтінку, потім викладаємо, знявши тонку шкірку, подрібнену запечену моркву. Пасеруємо 2-3 хвилини.

    4. Знімаємо з холодною запеченої буряка шкірку, нарізаємо досить великими брусками (в цьому першою блюді акцент «ставить» буряк!). Перекладаємо на сковороду до морквяно-цибулевої пасеруванні і, перемішавши, даємо прогрітися пару хвилин.

    5. З’єднуємо овочеве асорті з густою томатною пастою, солимо, також для посилення смаку можна кинути чайну ложку цукру, вливаємо ополоник відвару з каструлі з капустою і картоплею. Тушкуємо під кришкою близько 5-7 хвилин.

    6. Для навару, густоти м’які овочі (капусту і картоплю) злегка розминаємо прямо в бульйоні, заправляємо бурякової сумішшю, після чергового кипіння пробуємо на смак, при необхідності солимо, перчимо і знімаємо з плити. Останніми закладаємо часник і свіжу зелень.

    7. Наполягаємо всього кілька хвилин і подаємо смачний червоний борщ з буряком в дні постів самостійно, в інші періоди — зі сметаною.

    Источник: mixladys.ru

    Борщ з буряком і свіжою капустою: покрокові рецепти

    Борщ — класичне блюдо слов`янської кухні. У його склад входять самі прості і доступні інгредієнти, а смак і поживні властивості чудо як гарні! Кожна господиня повинна знати, як зварити борщ з буряком і свіжою капустою так, щоб він вийшов ідеальним: в міру густим, смачним і насиченим за кольором.

    У будь-який традиційний борщ входять такі овочі, як морква, цибуля, свіжа капуста, буряк, картоплю. Ця комбінація інгредієнтів невипадкова і несе користь здоров`ю. Так, капуста підвищує тонус організму, буряк добре очищає кишечник, інші овочі теж багаті вітамінами і мінералами і відмінно поєднуються між собою.

    Борщ з буряком і свіжою капустою

    Покроковий рецепт допоможе вам зварити «справжній» борщ. Адже не секрет, що багато господинь не люблять готувати його тільки тому, що в процесі втрачається яскравий червоний колір страви. Але є кілька основних правил, дотримуючись яких ви збережете насичений відтінок.

    • 300 г свинини;
    • 1 цибулина;
    • 1 буряк;
    • 1 морква;
    • 4 картоплини;
    • 400 г капусти;
    • 3 зубчики часнику;
    • сіль перець.

    приготування:

    1. Головний секрет смачного борщу — наваристий бульйон. Щоб він вийшов саме таким, м`ясо варіть цільним шматком 1,5 години, заливши його холодною водою. Через цей час шматок виймають з бульйону, м`якоть зрізають з кістки, знову опускають в каструлю і доповідають овочі.
    2. Спочатку відправляють картопля. Варитися він буде приблизно півгодини, тому краще різати його великими шматками, щоб він не перетворився на пюре.
    3. Через 10 хвилин після картоплі закладайте нашатковану капусту.
    4. Сирий буряк натріть на крупній тертці і протушкувати на слабкому вогні близько 15 хвилин, окропивши лимонною кислотою або оцтом, щоб зберігся колір.
    5. Буряк закладайте в борщ через 10 хвилин після капусти, приблизно за 10 хвилин до кінця варіння.
    6. Цибулю дрібно ріжуть, морква натирають на терці і пасерують. На сковороді розтоплюють вершкове масло і на самому маленькому вогні млоять овочі, поки морква не стане м`якою, а цибуля — прозорим. Завдяки цьому вони зберігають свій смак і аромат. Зажарку кладуть в борщ разом з буряками.
    7. Сіль, перець, спеції і часник (краще за все його перетерти в ступці з сіллю) закладають в перше за 5 хвилин до готовності.
    8. В ідеалі готового блюда потрібно дати настоятися близько 2 годин. Якщо ви не маєте наміру чекати стільки часу, то дайте йому постояти хоча б 20-30 хвилин, щоб він став більш насиченим за смаком.

    • Заправка для борщу
    • Як приготувати холодний борщ?

    Борщ по-українськи

    Якщо додати до першого трохи сала з часником, воно вийде наваристим, ситним і дивовижно смачним.

    • 500 г свинячого або яловичого м`яса на кісточці;
    • 400 г капусти;
    • 300 г картоплі;
    • 250 г буряка;
    • 2-3 середніх помідора;
    • 100 г томат-пасти;
    • 50 г солоного свинячого сала;
    • 3-4 зубки часнику;
    • 1 ст. л. борошна;
    • сіль, спеції.

    приготування:

    1. Цілісний шматок м`яса залийте холодною водою, дочекайтеся, поки вона закипить, зменшіть вогонь конфорки до мінімуму і варіть 1,5 години, періодично знімаючи піну, що утворюється.
    2. Через 1,5 години вийміть кісточку з м`ясом, бульйон при необхідності процідіть. Відокремте м`якоть від кісток, поріжте і знову покладіть в бульйон.
    3. До м`ясної м`якоті покладіть подрібнений картоплю, капусту (овочі повинні бути порізані крупно) і варіть 20 хвилин.
    4. Поки вариться картопля і капуста, займіться іншими інгредієнтами.
    5. Приготуйте буряк: поріжте її середньої соломкою, залийте 1 ст. бульйону, додайте до нього 1 ст. л. оцту або 1 ч. л. лимонного соку і томатну пасту. Всі разом тушкуйте на маленькому вогні 30 хвилин, накривши кришкою сотейник.
    6. Лук подрібніть і обсмажте до прозорості на маленькому вогні у вершковому маслі. В кінці смаження додайте борошно, розведене в 0,5 ст. бульйону. Доведіть все до кипіння і вимкніть вогонь.
    7. Після закінчення 20 хвилин закладайте буряк, цибулю, спеції і варіть до повної готовності картоплі.
    8. У самому кінці варіння, буквально за 3-5 хвилин до фінішу, покладіть в борщ очищені від шкірки і порізані дольками помідори, розтерті з часником і сіллю сало.
    9. Всі інгредієнти доведіть до кипіння, вимкніть вогонь і обов`язково дайте постояти блюду хоча б півгодини, щоб повністю розкрився аромат спецій і сала.
    10. Справжній борщ завжди подають зі сметаною і рубаною зеленню.

    Дуже смачний борщ на реберцях

    У цьому рецепті обов`язково слід використовувати тільки яловичі реберця, щоб страва вийшла ситним, особливо смачним і наваристим.

    • &frac12- кг яловичих реберець;
    • 2 л води;
    • 6 картоплин;
    • 1 морква;
    • 1 болгарський перець;
    • 1 цибулина;
    • 1 буряк;
    • 600 г капусти;
    • 1 часточка часнику;
    • 3 ст. л. цукру;
    • 4 ст. л. винного оцту (можна замінити яблучним);
    • невеликий пучок петрушки;
    • спеції;
    • сіль.

    приготування:

    1. Ребра залийте холодною водою і прокип`ятіть їх протягом 5 хвилин.
    2. Утворився бульйон злийте, м`ясо сполосніть від залишків піни. Залийте 2 л свіжої холодної води, доведіть до кипіння, додайте дрібно нашатковану цибулю і варіть, зменшивши вогонь до мінімуму, 40 хвилин. Не переживайте, що цибуля розвариться: так і повинно бути в цьому рецепті.
    3. Через 40 хвилин починайте закладати овочі в такій послідовності з інтервалом 5 хвилин: спочатку порізаний досить крупно картоплю, потім натерту моркву, далі порізаний середньої соломкою перець і спеції, і в самому кінці — нарізану такий же соломкою, як перець, буряк. Відразу ж вливайте оцет.
    4. Всі інгредієнти варіть на самому маленькому вогні рівно 5 хвилин, потім покладіть нашатковану капусту і проваріть все ще 10 хвилин.
    5. Якщо після додавання в суп капусти на поверхні з`явиться піна, обов`язково збирайте її.
    6. Далі додайте сіль. Якщо вам здається, що страва вийшла занадто кислим, додайте цукор, щоб домогтися потрібного смаку.
    7. У самому кінці приготування покладіть в борщ часник і зелень, розмішайте, проваріть буквально 2 хвилини і вимкніть плиту.
    8. Головною родзинкою традиційної страви є насичений яскравий колір і хрустка капуста з буряком.

    Источник: love4ukr.ru

    Борщ з квашеною капусти з буряком рецепт

    Борщ з квашеною капустою є гідним кулінарним витвором, що поєднує в собі практичність зимових заготовок і оригінального, насиченого смаку. Капуста додасть свої кислинку і смак, дозволить відійти від використання оцтів в звичних обсягах. До того ж, характерна кислинка буде відмінно поєднуватися з м’ясом, використовуваному для приготування.

    Приготування борщу з квашеною капустою

    Варіант з кислою капустою має не багато відмінностей від класичного варіанта, однак, саме вони і грають ключову роль.

    Головною відмінністю, природно, є кисла капуста. В такому форматі вона здатна досить довго зберігатися, використовуватися як самостійний салат, або як заміна свіжому варіанту.

    Квашенко можна використовувати будь-яку. Збережену в банках, в колодках, або діжці. Але саме останній спосіб зберігання дозволить придбати капусті все її багатство смаку і аромату. І якщо у вас є можливість дістати таку капусту, то беріть не роздумуючи.

    Підготовка квашеної капусти нехитра. Перед використанням її необхідно віджати, щоб уникнути попадання в блюдо надмірної кількості кисло-солоного розсолу. Віджату капусту порубати звичайної соломкою і сміливо відправляйте в котел!

    Тут може виникнути питання, а скільки треба варити квашену капусту і чи потрібно її гасити перед закладкою в борщ. Така капуста куди м’якше свіжої, відповідно, їй потрібно менше часу.

    Вариться квашена капуста в півтора рази менше звичайної, відповідно і час варто поділити на два. Але це працює, якщо ви не гасили капусту. Тушкована ж і зовсім закладається за чверть години до закінчення готування.

    Віджатий капустяний розсіл не зливаються, він піде в справу при підготовленні буряка. Їх поєднання дозволить буряках видати по максимуму свій колір в борщ і утримати його.

    В інших же аспектах, такий борщ готується аналогічно класичному варіанту, від бульйону, до засмажкою.

    Варто відзначити, що у всіх рецептах вага капусти вказано в отжатом вигляді.

    Рецепт борщу з кислою капустою і буряками

    Кисленький борщ, з наваристим м’ясним бульйоном, зі сметанкою і часниковими грінками . Ух, смакота!

    • Яловичі кістки — 0.45 кг
    • Буряк — 250 гр
    • Морквина — 150 гр
    • Лук р-й — 70 гр
    • Капуста к-я — 100 гр
    • Томатпасту — 3 великі ложки
    • Часник — три зубчики
    • Масло пісне — 30 мл
    • Спеції з сіллю
    • Сметана — ст. ложка / порція

    Яловичі кістки занурте в прохолодну воду і виварювали півтори-дві години. Через півгодини всипте трохи солі, вона витягне з м’яса максимум смаків. По закінченню варіння вийміть кістки за непотрібністю.

    Поки вариться бульйонна основа, підготуємо овочі. Морквину і буряк ріжемо до стану соломки. Якщо є корейська терка, то скористайтеся нею. Лук поріжте пером або півкільцями, картопля по класиці — середнім кубиком.

    На толстостенной, розігрітій сковороді обсмажити цибулю з морквою до розм’якшення і придбання золотистого кольору. Далі покладіть до них бурячок і обсмажуйте 3-4 хвилини.

    Зменшіть вогонь і введіть квашену капусту разом з цукром і невеликою кількістю її соку. Гасіть суміш приблизно п’ять хвилин.

    З плином часу введіть томатну пасту, розмішайте її і прогрійте весь вміст ще хвилинок десять.

    В готовий, легко вируючий бульйон, закладіть картопля, суміш овочів, перемішайте все і варіть двадцять-двадцять п’ять хвилин. Не допускайте бурхливого вирування.

    За мить до приготування закладіть подрібнений часник.

    Коли борщ буде приготовлений, дайте йому відпочити і настоятися на теплій плиті. Подавайте незмінно, зі сметанкою.

    Класичний рецепт борщу з квашеною капустою і м’ясом

    Борщ на м’ясному консоме хороший, безсумнівно. Але коли в супі присутня ще й саме м’ясо, крім смаку, то борщ стає на голову вище.

    • Яловичі реберця — 0.5 кг
    • Капуста кв-я — 140 гр
    • Буряк — 200 гр
    • Морква — 150 гр
    • Лук р-й — 100 гр
    • Паста томата — 40 мл
    • Помідори — 50 гр
    • Масло пісне — дві великі ложки
    • Часник — 2 зубчики
    • Спеції з сіллю — на розсуд

    Розділіть реберця за рівними частинами і оголити кісточку з кожного боку. Це дозволить краще наситити бульйон м’ясними і кістковими соками. Надішліть ребра в каструльку з холодною водою і поставить на полум’я, години на півтора. Бульйон не повинен сильно кипіти, стежте за цим.

    Не будемо втрачати часу і підготуємо овочі до супу. Обсмажте моркву і цибулю, введіть до них пасту і пасеруйте 6-7 хвилин. З’єднайте їх з буряком, влийте розсіл капусти і тушкуйте небагато.

    У готовий бульйон викладіть соломку квашеної капусти і зажарку з овочів. Перемішайте, посоліть і додайте спеції. Через деякий час введіть часточки бланшованого помідора.

    Зважаючи на відсутність картоплі та інших, долгоготовящіхся складових, повністю зібраний борщ вариться досить швидко, близько 20 хвилин. Ще хвилин десять піде на настій борщу. Після знімання з вогню всипте подрібнений часник.

    Подавайте з реберцями на кожну порцію і сметаною.

    Як приготувати борщ з квашеною капустою без м’яса

    Уявити борщ, без використання будь-якого м’яса, багатьом буде складно. Але все ж таке блюдо має місце бути в кулінарній природі.

    • Капуста кв-я — 150 гр
    • Картопля — 0.3 кг
    • Морква — 150 гр
    • Цибуля ріпчаста — 70 гр
    • Буряк — 150 гр
    • Паста томатна — дві великі ложки
    • Корінець селери — 50 гр
    • Часник — 3 зубчики
    • Спеції з сіллю на розсуд

    Нарізка овочів в цьому супі нехитра і не відрізняється від інших супів. Картопля середнім кубиком, інші соломкою. Селера і часник доведіть до стану крихти. Залишилося лише скласти все по послідовності.

    Обсмажте на розпеченій сковороді цибулю з морквою, зменшіть вогонь і вкладете буряк. Коли буряк злегка розм’якне, введіть пасту, перемішайте і тушкуйте суміш 10-13 хвилин.

    У каструлі змішайте картоплю і капусту. Залийте все водою і поставить на конфорку. Минаючи 7-8 хвилинок в каструлю відправте зажарку і селеру. Варіть, при тихому кипінні, двадцять хвилин. З плином часу введіть в суп спеції і крихту часнику.

    Пісний борщ з квашеною капустою і грибами

    Хороші гриби зовсім здатні замінити м’ясо в супах. Так, м’ясного смаку вони не дадуть, але ж у них є свій власний.

    • Сушені білі гриби — 100 гр
    • Капуста кв-я — 150 гр
    • Цибуля ріпчаста — 60 гр
    • Морква — 150 гр
    • Петрушка (корінь) — 30 гр
    • Борошно — пара ч. Ложок
    • Буряк — 250 гр
    • Картопля — 0.3 кг
    • Паста томатна — 70 гр
    • Пісне масло — 40 мл
    • Спеції, цукор і поварская сіль на розсуд

    Вимочіть в тепленькою воді гриби, промийте їх і зваріть в подсоленоватой воді. Вийміть з отриманого бульйону гриби і обсмажте, нарізавши попередньо соломкою.

    У сотейнику змішайте капусту, трохи масла і трійку столових ложок води. Протушкувати отримане справу близько 6-7 хвилин.

    На сковорідці обсмажити цибулю, моркву і петрушку. Надішліть до них пасту, трохи борошна. Гарненько пропассеруйте.

    У сотейнику або каструлі з’єднайте соломку буряка, оцет, пасту томата і кілька чверть склянки води. Гасіть овочеву суміш до повної готовності бордового коренеплоду.

    В грибному бульйоні змішайте порізану картоплю, зажарку, тушковані капусту і буряк. Проваріть 15-17 хвилин, за тим введіть різані гриби і спеції.

    Борщ з квашеною капусти і квасолі

    Квасоля останнім часом все менше зустрічається в будь-яких стравах. Але не треба недооцінювати її. У квасолі міститься маса вітамінів, вона багата на білки і вуглеводи, а оболонка містить клітковину. А квасолевий борщ виходить ситний і наваристий.

    • Буряк — 150 гр
    • Морквина — 100 гр
    • Лук-ріпка — 50 гр
    • Паста томатна — три великі ложки
    • Яловичина на кістці — 0.45 кг
    • Капуста кв-я — 120 гр
    • Квасоля червона — 100 гр
    • Цукровий пісок — ст. ложка
    • Сіль / спеції на розсуд

    У воду закладіть яловичі кісточки, додайте перець-горошок, лаврушку і поставте на вогонь. Варіть бульонную суміш години півтори.

    Паралельно відваріть до готовності квасолю. Не допустіть розкриття оболонок.

    З цибулі і моркви зробіть зажарку, присмачити її пастою томата і пропассеруйте. Слідом в сковороду відправте буряк з додаванням пари-трійки столових ложок капустяного розсолу. Тушкуйте суміш овочів 6-7 хвилин.

    У готовий бульйон, позбавлений від кісток, викладіть вміст сковороди, соломку капусти і квасоля. Перемішайте, приправте і готуйте півгодини.

    Борщ з кислою капустою без буряка

    Борщ без буряка, по суті своїй, є дуже близьким родичем щей. Існує так само і зелений борщ, який готується без буряка, але це холодний суп, так що мова не про нього.

    • Капуста кисла — 200 гр
    • Морква — 150 гр
    • Лук р-й — 100 гр
    • Томатпасту — 3 великих ложки
    • Картопля — 0.4 кг
    • Яловичина — 0.6 кг
    • Петрушка (корінь) — 40 гр
    • Масло соняшнику — 30 мл
    • спеції

    М’ясо великими шматками відправте в холодну воду, приправте горошком перцю і дрібкою солі. Поставте на середній вогонь і варіть навкруги півтора години.

    Порізані цибулю і моркву пропассеруйте з пастою томата. До них умішайте буряк і сік квашеної капусти. Гасити п’ять-шість хвилинок.

    З готового бульйону вийміть м’ясо і наріжте порційно.

    У бульйон введіть кубики картоплі, овочевий збір з пательні, рубаний корінець петрушки і варіть півгодини, не дозволяючи бурхливо кипіти.

    За десять хвилин перед завершенням приготування вкладіть в суп шматочки вареної яловичини, щоб вони прогрілися і просочилися смаком всіх складових.

    Борщ з квашеною капустою і куркою

    Куряче м’ясо не так багато смаками, як яловичина або свинина, але воно відмінно підійде в ситуаціях, коли іншого м’яса немає. У випадках, коли вам захочеться урізноманітнити бульонную основу, курка теж відмінно послужить.

    • Куряче стегно на кістки — 200 гр
    • Куряче філе — 200 гр
    • Буряк — 250 гр
    • Морква — 130 гр
    • Ріпчасту цибулю — 60 гр
    • Капуста кв-я — 150 гр
    • Картопля — 250 гр
    • Паста томата — три великі ложки
    • Масло пісне — 40 мл
    • Часник — пара зубчиків
    • Сіль, прянощі на ваш смак

    Куряче філе і стегенця закиньте в каструлю і поставте на сильне полум’я. Варити курятину коштує не довше половини години.

    Розжарити сковороду, обсмажити нарізку цибулі, моркви і буряка. Смажте до додання овочам м’якості. В подальшому влийте томат-пасту і трохи пропассеруйте.

    Готовий бульйон позбавте від м’яса і вкладіть в нього картоплю, нарізану на дрібні кубики і шинкованную капусту. Проваріть 20 хвилин і з’єднайте з засмажкою.

    Варене м’ясо курки розділіть на порційні невеликі шматочки і поверніть їх в каструлю. Проваріть цю справу хвилин п’ять, приберіть з вогню і поставте нудитися на чверть години.

    Готовий борщ доповніть покришений зеленню і рубаним часником.

    Борщ з квашеною капустою на зиму

    Заготовлений заздалегідь борщ відмінно допоможе будь-якій господині в найнесподіваніший момент. І такий варіант дуже до речі буде взимку, коли дістати свіжі овочі може бути неможливо.

    • Вода — 250 мл
    • Помідори — 0.5 кг
    • Буряк — 0.5 кг
    • Лук-ріпка — 0.45 кг
    • Морквина — 0.45 кг
    • Капуста квашена — 0.4 кг
    • Часник — 2 головки
    • Масло пісне — 45-50 мл
    • Оцет звичайний 9% — 80 мл
    • Цукор — 2 великі ложки

    Обсмажте моркву з цибулею і з’єднайте з ними соломку капусти. Обсмажуйте цю справу, поки капуста не підзолотившись.

    На окремій сковорідці обсмажте терту буряк до повної кондиції.

    На, знову ж таки, окремій сковороді обсмажте помідори, порізані кубиком. Робити це необхідно в сумі з часником.

    З’єднайте підсмажені капусту, цибулю і моркву і помідорами і часником. Приправте, залийте чистою водою і тушкуйте 9-10 хвилин, в середині вливши оцет з цукром.

    У стерильні баночки викладіть овочеву суміш, закатати і, після охолодження, заховайте в прохолоду.

    При необхідності вміст баночки з’єднайте з бульйоном і додайте м’яса. І борщ буде готовий!

    Рецепт борщу зі свіжою і квашеною капустою

    Поєднання різної капусти досить сильно підвищує смак. І виглядає така суміш в супі відмінно.

    • Яловичина на кістці — 0.5 кг
    • Картопля — 0.3 кг
    • Буряк — 150 гр
    • Морква — 100 гр
    • Лук — 50 гр
    • Капуста свіжа — 200 гр
    • Капуста квашена — 100 гр
    • Паста помідор — 50 мл
    • Масло соняшнику — 30 мл
    • Зелень кропу / петрушки — по невеликому пучку
    • Прянощі і спеції, сіль — на смак

    Яловичину на кістки покладіть в каструлю, приправити запашним перцем і листом лавра, влийте воду і відправте виварювали на півтори години.

    З приготування вкладіть в бульйон картоплю і варіть практично до готовності.В цей момент закиньте свіжу капусту і пасеровані на маслі коренеплоди. Трохи проваріть і відправте в каструлю соломку квашеної капусти.

    Підготуйте зажарку з цибулі. Не забувайте про додавання пасти томата.

    З’єднайте цибулю з вмістом каструлі, перемішайте, всипте спеції і готуйте хвилин сорок.

    Подавайте зі сметанкою, грінками, або пампушками. Загалом, чого душа забажає!

    Приготування борщу з квашеною капустою в мультиварці

    Скориставшись мультиваркою, ви зможете малими втратами зварити відмінний борщ, при цьому використовуючи мінімум додаткової посуду та інвентарю.

    • Яловичі реберця — 0.3 кг
    • Буряк — 200 гр
    • Морква — 130 гр
    • Лук р-й — 50 гр
    • Паста томатна — 50 мл
    • Капуста кв-я — 200 гр
    • Картопля — 300 гр
    • Масло р-е — 25 мл
    • Цукровий пісок, спеції і сіль на ваш смак

    У режимі випічки обсмажте в чаші мультішефа цибулю. З’єднайте його з пастою томата і тушкуйте пару хвилинок. Попутно вкладіть натерту буряк і знову ж таки, тушкуйте.

    В отриману суміш умішайте посічену капусту з додаванням цукру. Як тільки капуста розм’якне, введіть в чашу реберця і картопляні кубики. Влийте в чашу воду, присмачити спеціями і в режимі варіння залиште готуватися на одну годину.

    Обов’язково дайте борщу постояти кілька хвилинок.

    Сподобалася стаття? Поділися з друзями!

    Несподівано! Завжди думала, що борщ — це в основному буряк, а квашена капуста тільки для кислих щей. Треба спробувати

    У мене все обожнюють з квасолею борщ з квашеної капусти.

    Борщ з квашеною капустою завжди смачніше, ніж зі свіжої. Хоча це відноситься і до щам.

    Бор, щі — мені здається, це хто як називає . Я завжди зі свіжою капустою варю, мабуть не дуже смачні спогади від общепитовских борщів залишилися, коли вчилася. Але прочитала рецепти і подумала, що треба самій приготувати, може моя думка зміниться.

    Ух, смакота! Вірно сказано. Гриби я в щі не додавала, але бажання виникло, значить скоро покуштую пісний борщ з грибами. Щи ми любимо і зі свіжою капустою, і з квашеної. У Сибіру народилися, а смак з дитинства незабутній.

    Борщ з квашеною капустою

    А ви любите борщ з квашеною капустою? Чи не пробували? Так давайте готувати разом з нами.

    Продукти для борщу з квашеною капустою перед вами.

    Як приготувати борщ з квашеною капустою:

    М’ясо викласти в каструлю, залити 1,5-2 л води, поставити на вогонь, довести до кипіння і варити 90 хв на середньому вогні, знімаючи піну, що утворюється. В кінці варіння посолити.

    Картоплю очистити, вимити, нарізати соломкою.

    Морква очистити, вимити, натерти на крупній тертці.

    Буряк очистити, вимити, натерти на крупній тертці.

    Лук очистити, вимити, дрібно нарізати.

    Розігріти сковороду, налити рослинне масло. У гаряче масло викласти овочі. Буряк, моркву і цибулю тушкувати, помішуючи, на сковороді з рослинним маслом 5-7 хв. (На середньому вогні), в кінці додати оцет.

    Капусту квашену помити, віджати.

    Розігріти сковороду, налити рослинне масло. У гаряче масло викласти квашену капусту.

    Додати томатну пасту і бульйон. Квашену капусту тушкувати на сковороді, додавши томатну пасту і 50-70 мл м’ясного бульйону, протягом 5 хв.

    Потім капусту з’єднати з тушкованими овочами.

    У киплячий бульйон покласти картоплю, варити 7-10 хв.

    Потім в каструлю додати тушковані овочі, капусту, спеції, варити борщ з квашеною капустою до готовності, близько 15-20 хвилин.

    Борщ з квашеною капустою готовий!

    Борщ розлити по тарілках, заправити сметаною і посипати зеленню.

    Треба спробувати борщ з томатною пастою і квашеною капустою, люблю з кислинкою

    спасибі за рецепт! Готую вже не 1й раз. Смачно, зрозуміло, просто. І сім’я сита.

    Дуже смачно вийшло! Дякуємо! І головне ніяких хитромудрих продуктів, все просто і легко. Рецепт для мене)

    Величезне спасибі за рецепт! Тепер борщ готую тільки за цим рецептом, дуже смачно, чоловік задоволений.))

    У переліку продуктів є оцет. Коли його кладете?

    Навіщо оцет, якщо є кисла капуста.

    Оцет для того, щоб буряк не втратила колір

    Величезне спасибі за рецепт! Під рукою не було звичайною капустки, не очікувала, що з квашеної може вийти така смакота.

    Замість оцту капають сік лимона

    Дуже просто і дуже смачно! Велике спасибі за рецепт.

    Источник: permgp3.ru